Bajnokok Ligája

„Pavard nem kezd / 100 %-nál kevesebb nem lesz elég”A Lyon elleni elődöntőt megelőző sajtótájékoztató Hansi Flickkel és Serge Gnabryval.

HANSI FLICK:

A Lyonról: Elemeztük őket és természetesen ismerjük a kvalitásaikat. Nagyon összetett a védelmük és rengeteget futnak, a kontrában is erősek. A döntőbe akarunk jutni, ez a célunk. Meg akarjuk verni a Lyont, de jól tudjuk, hogy nem lesz egyszerű – kiejtették a Juvét és a Cityt. Rudi Garcia csapata taktikailag nagyon jó. Megvannak a opcióink, reméljük, hogy át is tudjuk ültetni őket a valóságba.

Pavardról: Benjamin nagyon, nagyon keményen dolgozott és mindannyian örülünk, hogy visszatért. Az ő esetében kivárjuk a záróedzést, de a kezdőbe nem, a keretbe viszont már opciót jelenthet számunkra.

Tolissoról: Coco sokáig sérült volt, de az elmúlt hetekben keményen dolgozott azon, hogy visszatérhessen. Természetesen beszélgettünk a Lyonról – hogy pontosan miről, azt nem akarom itt elárulni.

A Bayern erősségeiről: Nagyon le vagyok nyűgözve a csapatomtól. Remek atmoszférában vagyunk és nagyon minőségiek az edzéseink, amit szívesen látunk az edzői stábbal. Nyugodt vagyok, mert tudom, hogy a csapat nagyon koncentrált és komoly célokat tűzött ki maga elé. A meccs 0-0-ról kezdődik. Ugyanazzal az intenzitással kell pályára lépnünk, mint a Barcelona ellen. 100 százaléknál kevesebb nem lesz elég, ezt a csapat is tudja.

A BL-szisztémáról: Mindig nagyon jól alkalmazkodtunk a dolgokhoz. Nincs választásunk, nem tudom és nem is akarom ezt megítélni. Be akarunk jutni a döntőbe. A keret teljesértékű, mind a 27 játékos bevethető.

A lehetséges változtatásokról: Ivan Perisic nagyon jól végezte a dolgát – ahogyan azt az egész csapat is tette. Olyan keretünk van, amely különböző opciókat tesz számunkra lehetővé. Mindig megnézem a zátóedzést, ezután döntünk az edzői csapattal a kezdőről. Ezért erről most nem is mondok semmit.

Goretzkáról: Leon pályán való jelenléte nagyon nagy. A szünet után nagyon fitten és magabiztosan tért vissza és ez a pályán is tükröződik. Nagyon jól helyezi nyomás alá az ellenfelet. Nagyon elégedett vagyok a fejlődésével.

A felkészülésről: Ezek olyan dolgok, amelyek nem tartoznak a nyilvánosságra. Nem vagyok olyan edző, aki sokat el szeretne árulni erről, ezt a munkát a csapattal végzem. Nyilván mindig felkészülünk, de ez az én dolgom.SERGE GNABRY:

A Lyon elleni mérkőzésről: A Barca elleni meccs után természetesen nagyon nagy az eufória. Nagyon jó érzés volt egy ilyen győzelemmel indítani a turnét, de a Lyon egy más ellenfél lesz, egy másik mérkőzésnek nézünk elébe. Meg kell próbálnunk az első perctől kezdve érvényesíteni a saját játékunkat – úgy, ahogyan azt a Barca ellen is tettük. Ez lesz az első elődöntőm a Bajnokok Ligájában, csak egy lépés választ el minket a döntőtől.

A Lyonról: Nagyon erős csapatuk van, nem lesz egyszerű meccs. A Juvét és a Cityt is megverték, pedig nem őket kezelték favoritnak. Tudjuk milyen erősen kontráznak, de nem fogjuk hagyni, hogy megverjenek minket. Tolisso is mondta, hogy milyen jó csapatuk van. Eltelt egy idő, mióta ott játszott, de szerintem adott pár tippet az edzőnknek.

A Barca ellen gáláról: Azt hiszem, hogy mindannyian meglepődtünk az eredmény miatt. Azzal a világos céllal vágtunk neki a mérkőzésnek, hogy győzni akarunk, végül nagyon erős teljesítményt nyújtottunk. Mindig többet akartunk, ez kiemelendő és megfelel egy figyelemfelhívásnak. De a Lyon egy másik meccs lesz, nem lesznek magától értetődőek a dolgok.

Pavardról: Előszöris nagyszerű, hogy Benji ismét itt van velünk, természetesen opciót jelent számunkra. Meglátjuk mi lesz, ez az edző dolga. Benji bombaszezont játszott, ezért mindannyian örülünk, hogy ismét itt van.

A BL-szisztémáról: Azt hiszem, hogy ez mindannyiunk számára nagy mókát jelent. A csapat szellemisége nagyon jó, ezért csak pozitívumról számolhatunk be az edzőtáborunkból, ez a szisztéma összerántja a társaságot. Minden nap beszélünk az esélyekről, ezért már hihetetlenül várom a holnapot, illetve remélhetőleg a vasárnapot is.

A lehetséges triplázásról: Mi akarunk lenni Európa legjobb csapata, egy szuper szezon megkoronázása lehetne. Óriási motivációt jelent, meg akarjuk csinálni.

Az összeszokott kezdő előnyeiről: Szerintem előnyt jelent, minél összeszokottabb, ettől függetlenül szükségünk van minden játékosra. A sorainkban nagyon sok olyan játékos van, aki segíthet nekünk. Összességében az egész csapat hozza a sikereket, nem csak tizenegy játékos.

Címlapsztorik

Hivatalos: Joshua Kimmich 2025-ig hosszabbított!
Musiala emberségből is jeles: gyermekkora ificsapatának segít
Rummenigge távozott, Kahn lépett az örökébe
Hivatalos: Julian Nagelsmann lesz a Bayern edzője!

„Pavard nem kezd / 100 %-nál kevesebb nem lesz elég”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top