Bajnokok Ligája

„Elemezni fogunk, talán átszervezzük a védelmünket is” Reakciók: OL 0-3 FCB

A Lyon elleni győztes elődöntőt követő reakciók a mester és a játékosok részéről. 

Hansi Flick: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. A Lyon kiváló csapatként küzdött, a City és a Juve ellen is jó teljesítményt nyújtottak. Láthattuk milyen nehéz egy nagyon sokat futó, jó taktikai érzékkel rendelkező csapat ellen játszani. Támadásban mindig problémát okoztak nekünk. A meccs első szakaszát szerencsésen túléltük, majd Serge egy egyéni teljesítménnyel vezetéshez juttatott minket, ami nagyobb biztonságot nyújtott számunkra. Elemezni fogjuk a dolgokat. Nagy erősségünk, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet, ez a PSG ellen is sikerülni fog. A francia kupában ők is csak büntetők után győztek a Lyon ellen. Tudjuk, hogy gyors játékosaik vannak, meglátjuk hogy átszervezzük-e a védekezésünket. Boatenget izomprobléma miatt kellett lehozni, egy az egyben akartam cserélni a posztjára, ezért Sülére esett a választás. Lucasra baloldali belsővédőként vagy balbekként tekintek. Később Pavarddal akartam stabilitást hozni a jobboldalra.

Bayern coach Flick after reaching CL final: 'Defending must be ...

Manuel Neuer: Agresszívak voltunk, de a Lyon is. Eleinte volt egy kis szerencsénk, hogy nem kerültünk hátrányba, majd megmutattuk a klasszisunkat és megpróbáltuk őket folyamatosan nyomás alatt tartani. Nagyon jókor jött a gól, mert nem igazán találtuk a játékunkat. Ez egy elődöntő volt egy klasszis ellenféllel szemben. A Lyonnak harapós csapata van, amely párharcokat akart nyerni. Komoly párharc volt, főleg a középpályán, de a 3-0 egy csodálatos eredmény. Különleges amit ma is nyújtottunk, mindent bele kellett adnunk. Várjuk a PSG elleni döntőt – sokáig küzdöttünk és dolgoztunk érte és meg akarjuk nyerni ezt a finálét. Védésnél megpróbálom a lehető legnagyobb területet lefedni. Ekambi lövésénél én győztem, de ez egy 50:50 szituáció, volt egy kis szerencsém is.

2:0 und Finale! Der FC Bayern in der Einzelkritik

Serge Gnabry: A Lyon óriási nyomást helyezett ránk és a gyors embereikkel támadták a védelmünket. Voltak lehetőségeik, nekünk pedig egy kis szerencsénk. Ezután jól magunkra találtunk és kétgólos előnnyel mehettünk a félidőre, a végén Lewy meglőtte a harmadikat is. A Lyon nagyon agresszív volt, győzni akartak. Az ember nem tud mindent levédekezni, de egyébként erősek voltunk hátul és elől is. Tudtuk, hogy az ötös védelmi láncuk mögött hely adódhat, megpróbáltuk kihasználni. Főleg az első félidő volt kulcsfontosságú a sikerünkhöz. Feltétlenül triplázni akarunk, úgyhogy vasárnap mindent meg fogunk tenni a címért.

Hansi Flick admits Bayern rode luck but praises 'world class ...



David Alaba: Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. A Lyonnak olyan mentalitása van, ami nem mindig kellemes, illetve komoly képességekkel rendelkező játékosaik vannak. Nagyon örülünk, hogy megvan a döntő. Vállaltuk a kockázatot és nagyon magasan védekeztünk. Egyszerűen hatékonyabbak voltunk, elől jól végeztük a dolgokat. Az első gól nagyon fontos volt számunkra, mert voltak lehetőségeik. De egy másodpercig sem kételkedtünk, fizikálisan és mentálisan is ellenálltunk nekik. A teljes koncentrációmat a turnéra helyezem, csak a feladatomra koncentrálok itt Lisszabonban.

Joshua Kimmich: Az első gól volt a győzelem kulcsa. A Lyon két-három jó lehetőséggel kezdett be és számítottunk arra, hogy nehéz meccs lesz. Az 1-0 kicsit a semmiből jött, majd jobban alakultak a dolgok és rátettünk egy lapáttal. A feszült kezdés után tisztességes volt a játék. A Lyon jól állt a lábán, de nem tudtak igazán nyomás alá helyezni minket. Főleg az elején volt túl sok labdavesztésünk, amelyet szerencsére nem tudtak kihasználni. Összességében megérdemeltük a győzelmet, de főleg az elején alakulhatott volna másképp a mérkőzés. Örülünk és büszkék vagyunk, hogy ott vagyunk a döntőben. Nem igazán ünnepeltünk az öltözőben, sokkal inkább már a döntőre helyeztük a koncentrációnkat és ez kivételessé tesz minket. Holnap pihenünk egyet, majd folytatjuk tovább a munkát.

Kép

Benjamin Pavard: A PSG egy nagyon komplett csapat, de mi is azok vagyunk. Nem félünk tőlük, tudjuk, hogy nagycsapat vagyunk, ezt az eddigi teljesítményünk által is bizonyítottuk. Nyugodtak vagyunk és felkészülünk egy vasárnapi győzelemre. Senkitől nem félünk, mi vagyunk a Bayern München. A remek szezonunkat meg kell erősítenünk egy BL-győzelemmel – csodálatos lenne. A bokám rendben van. Minden reggel benyomtam a BL-himnuszt a rehabilitációs időszakomban, motivációként. Tagja akarok lenni a csoportnak, vissza akartam térni a csapathoz. Örülök, hogy francia csapat ellen játszunk, de vasárnap nem így fogok gondolni rájuk. A győzelem számít, semmi más.

OL – Bayern. Benjamin Pavard : « On n'a pas à avoir peur de Paris »

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top