Bajnokok Ligája

Klopp: A Bayernnek volt egy kis szerencséje, de megérdemeltékA Liverpool 53 éves vezetőedzője a ZDF-en beszélt a Bayern BL-győzelméről, Hansi Flick fejlődéséről és arról, hogy miért vannak előnyben a német csapatok.

Mint ismert, azok után, hogy a Bayern tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett a végső győztes Pool ellen,  a müncheniek vasárnap megnyerték az idei Bajnokok Ligáját. A mögöttünk lévő kiírásban Jürgen Klopp csapatát – az angol bajnokot – az Atletico Madrid búcsúztatta már a legjobb 16 között. A szakvezető most kívülállóként beszélt a fináléról.

„Mindkét csapat tudott volna jobban játszani, ezt nem kell ecsetelnünk. De a Bayern jobban akart, habár a PSG is nagyon akarta a győzelmet. (…) A Bayernnek volt egy kis szerencséje, de ebből nem volt szükségük sokra, ezért megérdemelten győztek.”

Kloppo már június elején is a legnagyobb esélyesként kiáltotta ki a bajorokat.

Jürgen a bajorok novemberben kinevezett edzője, Hansi Flick mellett a keret kialakítását is dicsérte.

„Nyolc hónap alatt nehéz ennél jobban történelmet írni, mint amit Flick alatt végrehajtottak. A csapat jelenleg abszolút topszinten van, a keret szenzációsan kialakított. Mindegyik pozícióban megfelelő életkorú, abszolút világklasszisok játszanak.”

Jürgen Klopp ezenkívül elmondta, hogy a krízis miatti megszakítás miatt elsőként újrainduló német bajnokság a BL-végjátékban előnyt jelentett a még versenyben lévő német csapatok számára.

Klopp: A Bayernnek volt egy kis szerencséje, de megérdemelték
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top