Átigazolási hírek

Boateng maradhat, ha akar / Hainer: „Azt tanácsolom neki, hogy…”Jerome Boateng egy évvel ezelőtt nagyon közel állt ahhoz, hogy távozzon a Bayerntől – Uli Hoeness, a klub akkori elnöke a sajtón keresztül világosan fogalmazva azt tanácsolta neki, hogy hagyja el a klubot.

Boateng maradt és 2013 után ismét triplázott a csapattal. Hansi Flick irányítása alatt óriásit fejlődött és a BL-döntőben is motiváltan lépett pályára: a Bayern mestere a meccs előtt levetítette neki az ikerlányai videóüzenetét, amelyben sok sikert kívánnak apának a döntőre. Boa sajnos 25 perc után megsérült, de a tavasszal nyújtott kiváló teljesítménye (az őszi 48 helyett párharcainak 63 százalékát nyerte meg) meghozta a gyümölcsét.

A lap infói szerint a 31 éves Boa szerződéshosszabbításáról bár nem tárgyalnak, de a klubnál eldöntötték: ha ki akarja tölteni a 2021-ig szóló szerződését, akkor nem adják őt el. Erről árulkodhat Herbert Hainer lapnak adott nyilatkozata is, Hoeness szavai után egy évvel ő is tanácsot osztott a VB/BL-győztesnek.

Fc Bayern München | FC Bayern München - Präsident Herbert Hainer: „Das könnte der Beginn einer neuen Ära sein!“ - Fussball

„Még egy évig él a szerződése nálunk. Tavasszal óriásit fejlődött és a védelmünk egyik oszlopa volt. Egyszerűen csak azt tanácsolom neki, hogy továbbra is focizzon olyan jól, mint ahogyan azt legutóbb tette. (mosolyog)”

Thiago ügyében nem reménykednek a bajorok, ezzel kapcsolatban is megszólalt Hainer: „Azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy valami újat szeretne kipróbálni, ezt el kell fogadnunk. Most lesz egy pár nap pihenőnk, ezután meglátjuk, hogyan tovább. Még egyszer mondom: Thiago saját magától mondta el, hogy nem hosszabbít és új kihívást akar keresni magának. Lisszabonban sem kaptunk más visszajelzést, a döntő éjszakáján sem beszéltünk a szerződésről.”

Boateng maradhat, ha akar / Hainer: „Azt tanácsolom neki, hogy…”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top