Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Úgy örültem, mint egy kisgyerek / Magamnak adnám az AranylabdátA Bayern sztárcsatárja a lengyel Onet lapnak adott nyilatkozatában elsősorban a BL-győzelemről, illetve az év játékosa címről beszélt.

Robert Lewandowskinak beteljesült az egyik álma, megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nem is akármilyen teljesítménnyel, 15 góljával komoly részt vállalt a Bayern sikeréből.

„Mindig arról álmodtam, hogy csinálok egy ilyen fotót, ha megnyerem ezt a serleget.”

Lewa a fotó előtt annyira elérzékenyült, hogy hullajtott pár örömkönnyet is.

„Korábban gyakran elrejtettem, nem tudtam vagy nem akartam kimutatni az érzelmeimet. De a tíz évvel ezelőtti és a mostani Lewandowski nem ugyanaz. A hármas sípszó után nem tudtam irányítani a történéseket, úgy örültem, akárcsak egy kisgyerek. Ez egy boldog ember spontán reakciója volt.”

FC Bayern: Robert Lewandowski erklärt Tränen und nennt Weltfußballer-Favorit

A 32 éves gólkirály természetesen felhívta a feleségét is, hogy osztozkodjon vele az örömében, valamint Lewa is sok üzenetet kapott a barátaitól.

„Anna meg tudja mondani maguknak, milyen keményen küzdöttünk ezért a pillanatért. Sok videót kaptam a legkedvesebb barátaimtól is, akik a televízió előtt élték át a döntőt és sírtak örömükben. Erre nagyon szívesen fogok visszaemlékezni.”

Lewandowski a 15 góljával és 6 gólpasszával fontos részt vállalt a sikerekből, a szezon 47 tétmeccséből 65 találathoz járult hozzá. Nem bánkódott, hogy a döntőben nem talált be.

„Gyakran előfordul, hogy a döntőkben más szerzi a gólokat. Nem voltam bosszús vagy szomorú emiatt, számomra a csapat jóléte a fontos. Csak az volt a cél, hogy győzzünk.”

Bayern Munich 1, P.S.G. 0: A Champions League Win for Tradition and Team - The New York Times

Lewa és a csapata már a Barca elleni mérkőzéshez is magabiztosan álltak hozzá.

„A meccs előtt tudtuk, hogy meg fogjuk verni őket. Néhányan azt mondták, hogy 5-1 lesz, de a 8-2 az valami teljesen más. Nagyon magabiztosak voltunk. A meccs előtt Serge és Joshua sem azt kérdezték, hogy megnyerjük-e a meccset, hanem, hogy megnyerhetjük-e a Bajnokok Ligáját. Azt feleltem, hogy igen.”

Imperious Bayern humiliate Barcelona 8-2 in Champions League

Egyedülálló mutatói miatt őt tartották az idén eltörölt Aranylabda legfőbb várományosának, az év labdarúgójának azonban még megválaszthatják őt. Arra a kérdésre, hogy ő kit választana, magabiztos választ adott és feltett egy költői kérdést is.

„Saját magamat! Az FC Bayernnel minden lehetséges címet megnyertünk, én pedig minden sorozatban gólkirályként végeztem. Elhiszem, hogy más kluboknál még nagyobb nyomás helyeződik egyes játékosokra, de nem lenne szintúgy Aranylabdás az a játékos, aki elérné, ami nekem is sikerült?”

Az eredménytől függetlenül Lewa további nagy sikerekben reménykedik a csapatával.

„Európa legjobb klubjában játszom és remélem, hogy ez semmiben nem fog változni. Nálunk a Bayernnél senki nem lehet elégedett az eddig elértekkel.”

Robert iránt az elmúlt években többször is érdeklődött a Real Madrid, ám a Bayern nem engedte őt sehova.

„Ebben az időszakban éreztem a Bayern támogatását, amit korábban hiányoltam egy kissé. Hittem a klub projektjében.”

A lengyel válogatott játékos a kora ellenére fizikálisan is bombaformában van, sokáig szeretné még űzni a labdarúgást.

„Gyakran elmondtam, hogy nem ez az utolsó szerződésem. A mostani 2023-ig szól, ez egy távoli dátum. Szeretnék még tovább a legmagasabb szinten játszani, az erőnlétem vagy az egészségem miatt nem aggódom.”

Lewa: Úgy örültem, mint egy kisgyerek / Magamnak adnám az Aranylabdát
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top