Bundesliga

A Kickernél is Lewandowski és Flick az év legjobbjai



A Kicker magazin hagyományos szavazásán a német sportújságírók 276 szavazatát begyűjtve toronymagasan Robert Lewandowski lett az év focistája, megelőzve két csapattását: Thomas Müller és Joshua Kimmich 54 és 49 szavazatot kapott. Az 55 gólt szerző, mindhárom sorozatban gólkirályként végző Lewa 2015 óta az első külföldi játékos, aki ebben az elismerésben részesült, akkor De Bruyne lett a legjobb – tavaly pedig Marco Reus végzett az első helyen.

„Nagyon büszke vagyok. Minden évben egyre magasabbak az elvárások, megpróbálom ezt mindig túlszárnyalni. Keményen dolgoztam a teljesítményemért. Az egész csapat szuperül játszott mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren.”

Kép

Az év edzője választást nem meglepő módon Hansi Flick nyerte: 223 szavazatot kapott és megelőzte a tavalyi győztes Jürgen Kloppot (164), aki angol bajnok lett a Liverpoollal. Mögöttük a Freiburg szakvezetője, Christian Streich végzett, 40 vokssal. 

„Ez a kitüntetés az egész edzői stábomat illeti.”

Kép

Flick és Lewandowski egy másik, a Bundesliga játékosok véleményét kikérő szavazásban is az első helyen végzett, ott a legjobb újoncot és az év csapatát is megválasztották.

 

A Kickernél is Lewandowski és Flick az év legjobbjai
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top