Hivatalos

A klub búcsút intett és köszönetet mondott Coutinhonak



Philippe Coutinho kölcsönszerződése lejárt a Bayernnél, így a 28 éves brazil támadóközéppályás visszatér a Barcelonához – jelentette be a klub hivatalosan.

A technikás játékos eredeti szerződése május 31-ig szólt a bajorokhoz, de a megszakítás miatt a Barca engedélyt adott arra, hogy játékosuk Münchenben fejezze be ezt a szezont és a magasba emelhesse a Bajnokok Ligája trófeát.

Rummenigge: „Köszönjük szépen Coutinhonak. A kreativitásával és a kiváló technikájával élénkítette a játékunkat a triplázó idényben. Bizonyította, hogy jó döntés volt őt kölcsönvenni. Csupa jót kívánunk Philippe-nek a további karrierjéhez.”

Salihamidzic: „Csak egy évig tartott a közös utunk, de a müncheni időszaka alatt világossá tette, hogy mennyire kiváló játékos ő. Sajnos a sérülései és egy operáció miatt nem tudott olyan gyakran játéklehetőséghez jutni, de ő is kivette a részét a triplázásból – főleg a lisszaboni BL-turnéjára lehet büszke. Minden jót a jövőben, Philippe!”

Cou az összes Bajnokok Ligája mérkőzésen játszott legalább egy percet, a szezon során pedig 38 meccsen 11 gólt és 9 gólpasszt számlált. A házi góllövőlistán Lewa, Gnabry és Müller mögött a negyedik helyen végzett. Legemlékezetesebb meccse a Werder Bremen elleni 6-1, amelyen három gólja mellett kettő gólpasszt is adott, valamint a Barca elleni BL-meccs volt, amelyen a meccs utolsó 15 percében két gólt lőtt és egyet készített elő a klubjának. Horribilis kivásárlási ára miatt a Bayern már régóta elhatározta, hogy nem szerzik meg végleg a játékost.

Philippe a visszatérése után valószínűleg marad az újjáépülés alatt álló Barcában. Minden jót kívánunk neki!

A klub búcsút intett és köszönetet mondott Coutinhonak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top