Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Gondolnunk kell arra, hogy változtassunk a játékunkonLeon Goretzka a pénteki, Schalke elleni mérkőzésre való felkészülés hetén tartott sajtótájékoztatóján beszélt a szezonkezdetről.

A felkészülésről: Most csak egy hetünk van felkészülni, úgyhogy különleges lesz. Az edzéseken észlelni, hogy mindannyian jó hangulatban vagyunk. Nem sok szabadságunk volt, úgyhogy nem is sokat veszítettünk. Mindenkinél érezhető, hogy ismét van kedve focizni.

A Schalkéról: Tavaly remek őszt játszottak, tavasszal viszont lejtmenetbe kerültek. A Schalkét duplán is rosszul érinti, ha hiányoznak a rajongói – a gelsenkircheni drukkerek anno többször is kisegítettek minket a bajból.

A vezérszerepéről: A fizikális stabilitásom által előrébb kerültem, és ez jó hatással volt ahhoz, hogy belenőjek ebbe a szerepkörbe. Jó úton haladok, de időre van szükségem. Az a célom, hogy vezérjátékossá váljak. Jól kell teljesítenem és a saját teljesítményemre kell koncentrálnom. Viszont másokra is hatással lehetek.

Sanéról: Az első közös emlékeink nem is a focihoz, hanem az iskolához fűznek minket. Szép történet, hogy csapattársak lettünk a Bayernnél. A Realnak lőtt gólja fantasztikus volt, majdnem kiejtettük őket. Mindenki ismeri Sané játékstílusát, egy az egy ellen különösen jól tud fickándozni. Szükségünk van ilyen játékosokra, mert többször is defenzívebb csapatok ellen játszunk. Nagyon gyors és technikás, fog tudni segíteni nekünk.
Goretzka and Bayern pumped for Schalke match

Alaba szerződése téma a csapatban? Mindannyian azt szeretnénk, ha sikerülne a megegyezés, de mindenki próbálja kizárni ezt a témát. Nem engedjük, hogy ez a teljesítmény és a csapatszerkezet rovására menjen.

A csapat fejlődési lehetőségeiről: A foci folyamatosan fejlődik. Ami ma jól megy, lehet, hogy holnap már nem fog működni. Mindig kell valami újítás, ugyanis az ellenfelek is megpróbálják kiismerni a játékunkat. Nem aggódom amiatt, hogy nem vagyunk ennél többre képesek. A címszerzés sok olyan tényezőből tevődik össze, amelyet nem lehet befolyásolni. Tavaly elértük a maximumot, a triplázás megismétlése szintén nagy élvezetet jelentene. Nem érzem úgy, hogy jóllakottak lennénk, sőt: Edzésen érezni az étvágyunkat, ez a kulcs a további címekhez.

A terhelésről: Ez egy nagyon nagy kihívás mindannyiunk számára. Szükségünk lesz a teljes keretre, de gondolnunk kell arra is, hogy megváltoztassuk a játékstílusunkat. Ha 2-3 naponta játszunk, nehéz lesz érvényesíteni a magas letámadást.

A keretről: Topkeretünk van. Minden posztot legalább duplán le kell fednünk.

A legnagyobb konkurensekről: Lipcse, Dortmund – a Leverkusennek is szuper csapata van, de a Gladbach is jól játszott tavaly. Több idejük volt, hogy felkészüljenek erre az intenzív szezonra, és ez pluszpontot jelenthet nekik.

Goretzka: Gondolnunk kell arra, hogy változtassunk a játékunkon
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top