Német Kupa

Pokal: Így szerepeltek a Bayern kölcsön-, és ex-játékosai az első fordulóban



Az elmúlt négy napban lezavarták a Német kupa első fordulójának mérkőzéseit – kivéve a BL-véghajrában szereplő Bayern és az elmaradt Schalke találkozóját, amelyek későbbi időpontokban kerülnek megrendezésre. Az egyelőre kérdéses, hogy ki ellen játszanak a kékek. A müncheni Türkgücü vizsgálatot kért, mert szerintük a Schweinfurt helyett ők a kupakiírás jogos résztvevői.

Örömteli, hogy jópár mérkőzésre már visszatérhettett a közönség a stadionokba. Ebben a tekintetben a Dresden – HSV meccs volt a csúcs, amelyen 10.000 néző részvételét engedélyezték, a Rostock – Stuttgarton pedig 7500 rajongó lehetett ott. Több kritika is érte ezeknek a meccseknek a szervezését a koronaszabályok felszínes betartása miatt.

7500 szurkoló. Helyszín: Rostock

Kigyűjtöttük, hogy a Bayern kölcsönjátékosai, a klub egykori játékosai milyen teljesítményt nyújtottak csapataikkal.

Kölcsönjátékosok:

Christian Früchtl, Sarpreet Singh: A Bayern két kölcsönjátékosa 3-0-ás vereséget szenvedett a BL-elődöntős Lipcse ellen hazai pályán. Az új-zélandi Sarpreet kezdőként 63 percet töltött a pályán, 10-ből 8 passza társat talált, négyből egy párharcot nyert. Früchtl sajnos csak a cserepadon foglalhatott helyet.

Lukas Mai: A Bayern belsővédője 120 percen keresztül ott volt a Magdeburg elleni mérkőzésen, amelyet 2-2-es rendes játékidő után 3-2-re megnyert csapata, a másodosztályban induló Darmstadt. SofaScore értékelései alapján Mai volt a mezőny legjobbja 8-as osztályzattal. Egy gólpassza mellett volt 119 labdaérintése, 103 passzából 91 társat talált, 15 hosszú labdájából 8 célba ért, 11 párharcából pedig hetet megnyert.

Wooyeong Jeong: A dél-koreai tehetség az élvonalbeli Freiburggal 2-1-es győzelmet aratott a Mannheim otthonában. Jeong jobbszélsőként végigjátszotta a mérkőzést. Gólhoz közvetlenül nem járult hozzá, de 8.0-ás értékelésével ő is a mezőny legjobbjának bizonyult a SofaScore szerint. 54 labdaérintés, 37-ből 33 célba ért passz, 5-ből 5 sikeres csel, három kísérletből egy kapura, kapufára tartó lövés, 10-ből 6 megnyert párharc, 9 labdavesztés volt a mérlege.

Freiburg with tremendous victory – Darmstadt turns a gripping game | Time24 Story



Egykori játékosok:

Paul Will, Patrick Weihrauch, Manuel Wintzheimer, Jonathan Meier: A hétfői, 4-1-re végződő Dresden – HSV meccs hemzsegett az egykori Bayern játékosoktól. A hazaiaknál a Bayern II nyáron klubot váltó védekező középpályása, Paul Will az utolsó prcben jött le, a régebben távozó Weihrauch 73 percet töltött a pályán, míg Jonathan Meier, aki anno debütált a Bayernben is csak csereként nézte végig a találkozót. A hamburgiaknál Wintzheimer 77 percet kapott, nem tudott góllal segíteni csapatán.

Franck Evina: A Hannover játékosa bizonyíthat a következő körben, ugyanis csapata 3-2-re ment tovább a Würzburger Kickers együttesének otthonában. Az exbayernes kameruni támadó a 77. perctől kapott játéklehetőséget.

Julian Green, Timothy Tillman: A Greuther Fürth színeiben játszó két fiatal játékos csapata az ötödosztályú Meinerzhagen elleni 1-1-es játékidő után a 2×15 perces hosszabbításban végül nagyon simán, 6-1-re jutott a következő körbe. Green lőtt egy gólt is.

Korábbi reménységünk bekente

Egykori edző:

Sebastian Hoeness: A Bayern II régi, a Hoffenheim új vezetőedzője 1-1-es játékidő és büntetők után, nagy nehezen jutott tovább a Chemnitz csapata ellen.

A többi mérkőzésen a legnagyobb meglepetést az erősítés alatt álló Hertha kiesése jelentette, drámai meccsen 5-4-re estek ki a Braunschweig stadionjában. Városi derbi idén sem lesz, ugyanis az 1860 München 2-1-re kikapott a Frankfurttól, a tavalyi döntős Leverkusen 7-0-val, a Dortmund 5-0-val ment tovább a legjobb 32 közé – Reus három másodperccel a beállása után lőtt gólt, amellyel abszolút rekordot döntött.

Összes eredmény:

A Bayern mérkőzésére október 15-én kerül sor az FC Düren ellen, várhatóan az Allianz Arénában.

Pokal: Így szerepeltek a Bayern kölcsön-, és ex-játékosai az első fordulóban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top