Bajnokok Ligája

Hét Bayern-játékos a jelöltek közt az UEFA díjátadóján

Az UEFA saját weboldalán tette közzé azoknak a futballistáknak a listáját, akik a Bajnokok Ligája idei szezonjának kiválóságai voltak. A négy nagy pozíció szerint, három-három jelölt mérkőzik meg az egyéni trófeákért, köztük hét Bayern-focistával.

Akárcsak tavaly, idén az UEFA legjobb kapust, védőt, középpályást és támadót is jutalmaz a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán, október elsején. Mindegyik kategóriában három játékos szerepel, mutatjuk, kik ők:

Kapusok: Keylor Navas (PSG), Jan Oblak (Atlético), Manuel Neuer (Bayern)

Védők: Alphonso Davies (Bayern), David Alaba (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern)

Középpályások: Kevin De Bruyne (Manchester City), Thomas Müller (Bayern), Thiago (Bayern)

Támadók: Kylian Mbappé (PSG), Neymar Jr. (PSG), Robert Lewandowski (Bayern)

Az biztos, hogy idén nem lesz botrány, hiszen a védők közt csak a triplázó bajorok közül kerültek be az első háromba. Joshua Kimmich is végül ide kapott jelölést, hiszen a szezonvégi minitornán lejátszott mérkőzéseken a védelem jobb oldalán kapott szerepet.

Facebook transmitirá gratis la final de la UEFA Champions League

A dinamikus trió harmadik tagja, Serge Gnabry éppen hogy lecsúszott mind a középpályások, mind a támadók dobogójáról.

A szavazásban a Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjának csoportkörébe bejutott 32 csapat edzői, valamint az UEFA minden tagországából (55) egy újságíró vehetett részt. A voksolók három játékosra adhatták le szavazatukat: az első helyre állított játékosoknak öt, a második helyre állítottaknak három, a harmadikra helyezetteknek pedig egy pontot adtak. A kapusok közt Gulácsi Péter a bővített lista 8. helyét szerezte meg 15 ponttal, a középpályások közt Goretzka (7. hely, 39 pont) és Serge Gnabry (4., 46) fért még be a legjobb tízbe.

Az UEFA egyébként díjazza az idény legjobb férfi, valamint női edzőjét is, ezen jelöltek nevei a jövő héten lesznek nyilvánosságra hozva.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top