Interjúk és nyilatkozatok

Nübel: Van még mit tanulnom, de én akarok lenni a legjobb kihívóAlexander Nübel egy nappal a Schalke elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztóján beszélt többek között a Bayernnél eltöltött eddigi időszakáról, a klubról, Neuerről, a szerepéről, Sanéról is.

A beilleszkedéséről: Nagyon jól illeszkedtem be a klubba és a városba, minden nagyon-nagyon jól alakul, mindenki nagyon szimpatikus.

Miért döntött a Bayern mellett? A Bayern a világ legnagyobb klubja, ezt nyáron is láthattuk. Hihetetlenül sokat tudok tanulni Manuel Neuertől. Éveken át a világ legjobb kapusa volt, megpróbálok ebből felszívni valamit. Természetesen a játékidő is fontos. Amikor a Schalkéhoz kerültem, hasonló volt a helyzet, ugyanis Ralf Fährmann válogatott volt, de később átvehettem a pozícióját. Megpróbálom ezt itt is megtenni. Időre van szükségem, de ez volt a lehető legjobb lépés számomra.

Mit leshet el Neuertől? Laza tud maradni, viszont az edzésen mindig száz százalékosan jelen van. Mindent játékosan fog fel, de nagyon koncentrált. Segít nekem abban, hogy továbbfejlődhessek.

FC Bayern: Spielen sie etwa mit Manuel Neuer UND Alex Nübel im Tor? -  Bundesliga - Bild.de


A Bayern és a Schalke közötti különbségről: Az első benyomásaim szuperek voltak, nagyon jó fogadtatásban réeszültem. Nagy különbséget jelent a csapaton belüli ambíciók, főleg az edzéseken. Szinte nincs is szükség külső motivációra, minden csak megy magától. Ehhez társul az óriási kvalitás.

A szerepéről: Még nem beszéltem az edzővel. Ma vagy holnap derül ki, hogy holnap padozok-e vagy sem.

Tanuló vagy kihívó lesz? Tudom mire vagyok képes, ezért is igazolt le a Bayern. Van még mit tanulnom, de én akarok lenni a legjobb kihívó. Itt vagyok és mindent megfigyelek. A lehető legjobban akarok edzeni, hogy ismét elérjem a legjobb formám. Nem tűztem ki célként konkrét meccsszámot.

Sanéról: Nagyot fejlődött, a karaktere érettebbé vált, ezt lehet nála érezni. Emberileg ugyanaz, nagyon nyugodt, higgadt maradt, de mindig lehet vele mókázni is.

A Schalke elleni meccsről: Egy kicsit szomorú lesz – öt évig voltam a Schalkéban, sok tapasztalatot gyűjtöttem és ott váltam profivá. De előre tekintek és örülök az itteni jövőmnek.

Mennyire lesz türelmes? A türelem szorosan fűződik a kapusokhoz, jobban, mint a mezőnyjátékosokhoz. Megpróbálok a lehető leghosszabb ideig türelmes maradni. Senki nem tudja hogyan alakul majd. Eddig minden nagyon jól ment.Nübel: Van még mit tanulnom, de én akarok lenni a legjobb kihívó
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top