Átigazolási hírek

Hivatalos: Thiago a Liverpoolhoz igazolt



29 esztendős spanyol középpályásunk, Thiago Alcántara hét szezon után hagyta el a Bayern München klubját, hogy a Jürgen Klopp által irányított angol bajnok Liverpoolt erősítse.

Hansi Flick csütörtök délutáni sajtótájékoztatójában erősítette meg a hírt, miszerint Thiago búcsút mondott a stábnak és a csapattársainak. Az angolok ma jelentették be weboldalukon és a közösségi médiában az új igazolást, akiért első kézben 22 millió eurós átigazolási díjat fizettek, amely további bónuszokkal együtt 30 millióig emelkedhet. A spanyol maestro négy évre írt alá Liverpoolban és a hatos mezszámot fogja viselni (hátrahagyott mezszámát a hírek szerint Joshua Kimmich veszi át).

I don't know where Thiago Alcantara is going, he doesn't know either!' – Hansi Flick jokes Liverpool target could stay at Bayern Munich after Champions League triumph

Rummenigge: Jól emlékszem arra, amikor Pep Guardiola a müncheni időszaka elején azt mondta: „Thiago vagy senki!” – utólag nagyon örülök, hogy teljesítettük a kérését. Thiago 22 éves játékosból abszolút vezérjátékossá fejlődött, ezenfelül emberileg is nagy becsben tartottuk őt. Új kihívást akart kezdeni egy másik ligában, mi pedig eleget tettünk ennek a kérésnek és megegyeztünk a Liverpoollal az átigazolásáról. Az FC Bayern nevében minden jót kívánok Thiagonak és a családjának. Megbecsült játékosként mindig a klubunk barátja marad.

Salihamidzic: Azt hiszem, mindannyian sajnáljuk, hogy Thiago közel 30 évesen új dolgot akar kipróbálni. Ő egy kivételes focista és ember. Biztos vagyok benne, hogy szoros kapcsolatban marad a Bayernnel: Nálunk lett Európa egyik legjobb játékosa, mindent megnyert itt, amit klubszinten csak lehetett. A gyermekei itt születtek, a családja otthonra lelt Münchenben. Ezt nem fogja elfeledni. Kívánom neki, hogy egészséges maradjon és találja meg azt, amit keresett.

Alcántara 2013 nyarán igazolt a Bayern Münchenhez az ugyancsak akkor érkező edző, Pep Guardiola egyik kiválasztottjaként. Az utóbbi három évben a brazil felmenőkkel rendelkező középpályás a világ egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, a 2019/20-as rendhagyó szezonban pedig meghatározó szereplője volt a triplázást elérő csapatnak. Már a karanténidőszak alatt szóltak arról pletykák, hogy Thiago távozik, azonban végül az új idény kezdetéig kellett várni a hivatalos megerősítésig.

A Bayern Münchenben 235 tétmeccsen lépett pályára, ezeken pedig 31 gólt szerzett, valamint kiosztott 37 gólpasszt is. Bajor mezben több, mint 17 ezer percet töltött a futballpályán, megnyerte a Bajnokok Ligáját, hétszer lett német bajnok, négyszer német kupagyőztes, ezek mellett pedig további öt trófeát emelhetett magasba München képviseletében.

Danke Thiago, einmal Bayern, immer Bayern!

Hivatalos: Thiago a Liverpoolhoz igazolt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top