Európai szuperkupa

„A 99 % nem elég a Sevilla ellen, mi pedig győzni akarunk”A Bayern edzője és csapatkapitánya a Sevilla elleni Európai Szuperkupa-döntő előtt fejtette ki a véleményét a mérkőzésről, az ellenfélről, a Szuperkupáról és a klubbal szóba hozott Mario Götzéről is.

HANSI FLICK:

A mérkőzéstől való elvárásairól: A Sevilla megérdemelten nyerte meg az EL-döntőt. Nagyon érett, taktikailag nagyon jó csapatról van szó. Az edzőjük is szuper munkát végez. Játékerős csapata van, akik képesek nyomás alá helyezni az ellenfelüket. Remek, dinamikus és intenzív mérkőzésre, egy igazi topmeccsre számítok.

A mérkőzés helyszínéről, Budapestről: Azért jöttünk ide, hogy focizzunk, a döntéseket mások hozzák. Egy célunk van, hogy megnyerjük a Szuperkupát. Nehéz lesz, de tudjuk, hogy képesek vagyunk erre. A Sevillának nagyszerű csapata és egy olyan edzője van, aki magas szintre emelte őket, taktikusak. Biztos, hogy a körülmények ellenére képesek lesznek koncentrálni a csapatok.

A személyi helyzetről: Abból indulok ki, hogy Robert Lewandowski végigtudja dolgozni a mai edzést. A többi utazónk teljesen fitt. Javi Martínez esetében meglátjuk hogyan alakul a meccs. Tervezek vele, 100 százalékig megbízható.

A Szuperkupa jelentőségéről: Nincs benne sok tapasztalatom, de jól fel akarunk készülni, meg akarjuk mutatni minden bennünk rejlő képességet a győzelemhez. A 99 százalék nem lesz elég a Sevilla ellen, mi pedig meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Mindkét csapat nagyot alkotott, a döntők pedig mindig különlegesek.

Götzéről: Nem tudom miért nagyították fel ezt a témát. Azon is csodálkoztam, hogy Javi Martínezt szinte már elküldték, pedig a keretünk tagja és örülök, hogy velünk lehet. Ami Mariot illeti: A válogatottból való időszakom óta rendszeresen ápolom a kapcsolatot a játékosokkal – Marioval többet, mert nehéz időszakot él át és ezért gyakrabban telefonáltam vele. Becsülöm a képességeit és tudom mire képes, de jelenleg nem téma nálunk.
MANUEL NEUER:

Milyen lesz ismét szurkolók előtt játszani? Ismerjük az érzést, többször is játszottunk már szurkolók előtt – mindig alkalmazkodunk a helyzethez, holnap is ezt fogjuk tenni. Nem tudjuk mi vár ránk. A meccsre és a Sevillára koncentrálunk, nagyon erős csapatuk van.

A Szuperkupa értékéről: Számomra ez egy különleges meccs – 2013-ban már játszhattunk a Chelsea ellen – nagyon jó volt, ezt az akkori résztvevők is megtudják erősíteni. A büntetőkkel nagyon drámaira sikerült az a meccs. Holnap két bajnok csap össze egymással. Szerintem sok csapat cserélne velünk, ugyanis ez a kupa is nagyon értékesnek számít.

Az elmúlt hónapokról: Nagyon különleges pillanatokból állt az elmúlt hét hónap. Nagyon erős csapatunk és nagyszerű edzői stábunk van. Minden feltételünk adott volt, hogy Bajnokok Ligája győztesek lehessünk. Mindig, a nehéz időszakban is élvezet volt edzésre menni. Mindent belefektettünk, hogy eredményes szezont zárjunk és játszhassunk a Szuperkupa döntőben. Sikeréhes és tehetséges csapatunk van.

A keret tehetségeiről: Jó az akadémiánk,  ezáltal pedig jó fiatal játékosaink vannak. A keret nagysága miatt képesek vagyunk egymás közti tesztmeccseket is játszani az edzéseken, köszönhetően a fiatal játékosoknak – ezeken be tudják ajánlani magukat. Az edzőink képesek megnézni és figyelemmel kísérni egy játékost – mindenki, aki itt van, megérdemelten van itt. Minden pozíciót duplán le tudtunk fedni, ez is kiemelte a Bayernt.

Az UEFA Év játékosa díj jelölésről: Különleges érzés, főleg kapusként, és nagy dicsőség ez az FC Bayern és a csapat számára is. Lewy és én köszönetet mondtunk a csapatnak. Természetesen örülnék, ha egyikünk megnyerné, de van egy megérzésem, hogy ki lesz az.

Götzéről:  Mario egy jó játékos, jól ismeri a Bayern környezetét. Azt mondta, hogy meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. Attól függetlenül, hogy nem csapattal végezte a felkészülést, tudom, hogy jó formában van. De csak annyit tudok mondani, hogy Mario egy jó játékos. Meglátjuk hol köt ki. Hogy témát jelent-e nálunk, arról a vezetőséget kell megkérdezni, de én hiszek benne, hogy képes lehet érvényesülni a Bayernnél! Szerintem foglalkoztak is a témával.

„A 99 % nem elég a Sevilla ellen, mi pedig győzni akarunk”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top