Bajnokok Ligája

UEFA-szavazás: Lewa és Neuer az év játékosa, Flick az év edzője díjra jelölve



A triplázás után jöhetnek a Bayern egyéni elismerései? Nagyon jó esély van rá, ugyanis Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski és Manuel Neuer közül kerül ki az év játékosa az UEFA szavazásán – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség. Az év edzőinek listáján természetesen ott van Hansi Flick is!

De Bruyne: A City belga középpályása 20 gólpasszal és 13 góllal rekordot döntött a Premier Leagueben, de semmilyen címet nem tudott nyerni.

Neuer: Egyetlen meccset szalasztott el a Bayern triplázó szezonjában, a Bajnokok Ligájában hat meccsen is gól nélkül tartotta a hálóját  – a PSG elleni fináléban ő volt a bajorok egyik kulcsembere.

Lewandowski: 47 meccsen 55 gólt lőtt a Bayernben, gólkirály lett a Bundesligában, a Német Kupában és 15 góllal a Bajnokok Ligájában is. Természetesen ő számít a szavazás legfőbb esélyesének.

További helyezések:

4. Lionel Messi (53 szavazat)
5. Neymar (53)
6. Thomas Müller (41)
7. Kylian Mbappé (39)
8. Thiago Alcantara (27)
9. Joshua Kimmich (26)
10. Cristiano Ronaldo (25)



A lista a Bajnokok Ligája (32) és az Európa Liga (48) csoportkörének 80 fős edzői armadájából, valamint az Európai Sport Média (ESM) 55 sportújságírójának szavazataiból tevődik össze. Mindenki a TOP3-ra szavazott – az első 5, a második 3, a harmadik 1 pontban részesült. Az edzők nem szavazhattak a saját játékosaikra.

A játékosokon kívül a legjobb edzők listáját is megválasztották az imént említett szakemberek és újságírók. A rövidlistára a Bayernnél elképesztő teljesítményt nyújtó Hansi Flicken kívül további két német edzőt, a Liverpollal angol bajnokságot nyerő Jürgen Kloppot, valamint a Lipcsével BL-elődöntőig menetelő Julian Nagelsmannt választották a TOP3-ba.

További helyezések: 

4. Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) – 76 szavazat
5. Gian Piero Gasperini (Atalanta) – 68
6.  Julen Lopetegui (Sevilla) – 57
7. Rudi Garcia (Lyon) – 32
8. Zinédine Zidane (Real Madrid) – 25
9. Pep Guardiola (Manchester City) – 11
10. Antonio Conte (Inter) – 9

A legjobbak sorrendjét, illetve a múlt héten publikált posztonkénti legjobbak legjobbjait október 1-jén, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor fogják bejelenteni.

UEFA-szavazás: Lewa és Neuer az év játékosa, Flick az év edzője díjra jelölve
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top