Bundesliga

Flick: Fáradtan is képesek vagyunk a topteljesítményre / Hasanék dolgoznak a háttérbenA Bayern mestere két nappal a győztes Szuperkupa-döntő után már a Hoffenheim-meccs kapcsán adott nyilatkozatot.

A Sevilláról: A kezdetektől fogva mondtam, hogy nehéz meccs lesz. Taktikailag remekül képzettek, láthattuk, hogy jó megoldásaik voltak a labdával. A legjobb eredményt kell elérnünk és folyamatosan tanulnunk kell. Nem adok tippeket az ellenfél edzőinek, hogy hogyan lehet minket megverni.

Lewa vagy Neuer lesz az év legjobbja? Mindkét játékosnak megvan a kvalitása ahhoz, hogy nyerjen – négy címet szereztek és komoly tudással rendelkeznek. Egy szakzsűri hozza meg a döntést, meglátjuk mi lesz. Mindketten elfogadják, ha a másikuk győz.

A terhelésről: 14:30-kor edzünk, ezután összeállítjuk a csapatot, amely 100 százalékra képes a Hoffenheim ellen. Természetesen fontos a pihentetés, ma nem is dolgozunk sokat, inkább regenerálódunk. De az nem az én mentalitásom, ha mindig elmondjuk, milyen fáradtak vagyunk. Ha azok is vagyunk, képesek vagyunk topteljesítményt nyújtani. Szerencsére holnap is lehetőségünk van ötöt cserélni, ezt ki is fogjuk használni.

A Hoffenheim edzőjéről, Sebastian Hoenessről: Kiemelkedő munkát végzett tavaly az U23-mas csapatunkban. Télen még a bennmaradás miatt gondolkozott, végül bajnok lett. Ezért is kereste meg őt a Hoffenheim.

Comanról: Őszintén szólva nem tudom – tegnap végzett egy tesztet, ha az negatív, akkor ma velünk edzhet. Meglátjuk milyen állapotban van, talán 20 percre beállhat. Az elmúlt két hétben azért edzett otthon. (Coman a csapattal edzhetett – a szerk.)

Am Sonntag bestreitet der FC Bayern bei der TSG 1899 Hoffenheim das erste Bundesliga-Gastspiel 2020/21 - der Vorbericht.

Kramaricról, a TSG csatáráról: Remek mérlege volt az elmúlt években a ligában. Mindig gólveszélyes és alárendeli magát a csapatnak, számomra a liga legjobb támadói közé tartozik. Mindig oda kell rá figyelni, főleg a tizenhatoson belül – de nem csak rá, hanem az egész csapatra ügyelnünk kell.

A kerettervezésről: A nevekről természetesen semmit nem tudok mondani, Brazzoval megállapodtunk, hogy nem beszélünk róla – de természetesen tudjuk, hogy egyre jobban szorít az idő. Szűk egy hetünk van, hogy változtassunk, de rajta vagyunk. Hasan a csapatával együtt dolgozik a háttérben.

A játékosok állapotáról: A stábbal mindig értekezünk. Fontos, hogy visszajelzéseket kapjak és ezután tudjak döntéseket hozni a játékosokról. Mindegy ki játszik, jó csapatunk lesz a pályán, de hosszútávon oda kell figyelnünk a játékosok állapotára. Az egészséges étkezés és a sok alvás is nagyon fontos.

Javi Martinez: Amíg a csapatom tagja, addig tervezek vele, ezt csütörtökön is bizonyítottam. Javi nagyon sokat tett ezért a csapatért. Gyakran volt sérült, de egészségesen 100 százalékosan megbízható. A Sevilla ellen is sokat tett a védekezésben.

A játékstílusról az angol hetekben: Gyakran mondtam, vannak szituációk a játékban, amelyekben fejlődnünk kell. A Sevilla ellen részben saját magunknak nehezítettük meg a helyzetet, amikor nem jól járattuk a labdát. Amikor nálunk a labda, futtatjuk a labdát, amikor az ellenfélnél van, akkor mi futunk. Semmit nem akarunk változtatni azon, ahogyan kialakítjuk a helyzeteket. Ott akarjuk járatni a labdát, ahol az ellenfél sebezhető és ez a saját térfelükön van. Nem volt minden tökéletes, dolgoznunk kell rajta.

Flick: Fáradtan is képesek vagyunk a topteljesítményre / Hasanék dolgoznak a háttérben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top