Német Szuperkupa

A hajrában húztuk be a DFB-szuperkupát | Összefoglaló: FCB 3-2 BVB



A Bayern München előbb kétgólos vezetésre tett szert, majd a második félidőben el is adta azt. Joshua Kimmich a mérkőzés végéhez közeledve mentette meg a Rekordbajnokot egy igencsak szerencsés találattal. Mutatjuk, mi történt a találkozón.

Bayern München 3-2 Dortmund

⚽️ Tolisso (18′), Müller (32′), Kimmich (82′) illetve Brandt (39′), EHaaland (55′)

Bayern: Neuer – Hernández, Süle, Martínez (Musiala, 84′), Pavard (Richards, 76′) – Tolisso, Kimmich – Davies, Müller, Coman (Gnabry, 54′) – Lewandowski (Zirkzee, 83′)

Dortmund: Hitz – Akanji, Hummels (Piszczek, 76′), Can – Passlack, Delaney, Dahoud, Meunier (Schulz, 68′) – Brandt (Bellingham, 76′), Reus (Reyna, 72′) – Haaland (Reinier, 67′)

Hansi Flick egy olyan csapatot állított fel a Klassikeren, amelynek tagjai még nem kezdtek sosem együtt. Bekerült Martínez, Hernández, Tolisso és Coman, míg a cserepadon ott volt többek között Alaba, Boateng, Gnabry, Fein, Musiala és Zirkzee is. Lucien Favre tizenegyébe is kerültek be relatíve új arcok: Passlack, Dahoud, Delaney és Brandt is először kezdett ebben az évadban.

A találkozó azonnal Bayern-nyomással kezdődött, bő negyedóra után pedig jött is az első gól, miután Corentin Tolissóra jött ki a kontratámadás vége (a gólpasszt Lewa adta). 16 perccel később már kettővel ment a Rekordbajnok: Thomas Müller fejjel talált be Hitz kapujába. A labdát Alphonso Davies tekerte be a világbajnok támadó fejére. A félidő vége felé a BVB a semmiből rúgott egy szépítő gólt. A norvég csodatini, Erling Braut Haaland passzolta a labdát Julian Brandtnak, a technikás középpályás pedig közvetlen közelről bevágta a játékszert Neuer kapujába.

A második játékrész egy nagy Dortmund-ziccerrel kezdődött, majd tíz perc múlva már gólt is szerzett a sárga-fekete mezben játszó csapat. Lewandowski labdavesztése után Delaney ugratta ki Haalandot, aki berúgta Neuer kapujába a labdát. Nem sokkal később újabb 100%-os helyzetbe került a Dortmund, azonban Neuer ezúttal szenzációs védéssel akadályozta meg az újabb gól benyelését. A 82. percben Delaney vesztett labdát, ebből pedig a Bayern München indulhatott meg. Robert Lewandowski sprintelt el, majd passzolt Kimmichnek, aki előbb a kapusba rúgta a labdát, majd a kipattanó a lábáról szerencsésen a kapuba vágódott. A hajrában így megnyerte a meccset a bajor gárda ezzel pedig nyolcadik alkalommal lett a Német szuperkupa győztese.

A mérkőzés góljai

 

Corentin Tolisso – 1-0 (18′)

 

Thomas Müller – 2-0 (32′)

 

Julian Brandt – 2-1 (39′)

 

Erling Braut Haaland – 2-2 (55′)

 

Joshua Kimmich – 3-2 (82′)

 

Statisztikák

Az eredmények.com-on a Dortmundot tüntették fel hazai pályán.

A meccs embere

Joshua Kimmich, aki győztes góllal és komoly mezőnymunkával vette ki a részét a győzelemből. A két bekapott gól ellenére Lucas Hernández játékát is érdemes kiemelni.

Következő mérkőzés

A Hertha BSC ellen, október 4-én, 18:00-tól a Bundesliga 2. fordulójában.

A hajrában húztuk be a DFB-szuperkupát | Összefoglaló: FCB 3-2 BVB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top