Egyéb

Ki is az a Bouna Sarr?

Sagnol, Pavard, most pedig Sarr – újabb francia jobbhátvéd döntött úgy, hogy a Bayern München csapatában folytatja pályafutását. Ismerkedjetek meg a Marseille-től érkező Bouna Sarr-ral!

Hétfőn hivatalossá vált, hogy a Bayern München 10 millió euró ellenében 2024-ig leigazolta a francia bajnokságban szereplő Olympique Marseille 28 éves jobbhátvédjét, Bouna Sarrt. A jobb-bekk 2015 óta erősítette a világoskékek csapatát, ezalatt pedig 188 meccsen játszott, illetve 8 gólt és 7 asszisztot jegyzett. Legemlékezetesebb momentuma előző klubjában ez a találat volt, melyet megelőzően bolondot csinált az egész Strasbourg-i együttesből.

Sarr 1992-ben született Lyonban, 17 évesen pedig a nagynevű helyi klub akadémiájához csatlakozott. Végül nem mutatkozhatott be szülővárosa első számú csapatában, hiszen 2009-ben a jó hírnek örvendő (Robert Pires, Louis Saha, Sadio Mané, Miralem Pjanic) Metz utánpótlásrészlegéhez igazolt. 2011-től négy éven keresztül szolgálta a bordó mezben játszó klubot, ottani pályafutása során pedig játszott a harmad-, a másod- és az első osztályban is. Akkoriban még jobbszélsőként számítottak rá az edzők.

FC Bayern Transfer News: Bouna Sarr von Marseille ein Kandidat | Fußball  News | Sky Sport

Sarr kitűnő opció lesz Benjamin Pavard mögött a jobbhátvéd pozíciójára.

2015-ben szerződött a már említett Marseillehez, ahol Rudi Garcia csinált belőle jobbhátvédet. Legnagyobb sikere a 2017/18-as Európa-liga döntője volt, ahol azonban 3-0-ás vereséget szenvedett csapatával a Lucas Hernándezzel felálló Atlético Madridtól. Sarr az előző, félbeszakadt Ligue 1-idényben 33 mérkőzésből 32-n lépett pályára, júliusban pedig a Bayern elleni felkészülési mérkőzésen is játszott egy félidőt.

A játékos legfőbb erénye a sebessége, illetve a posztja által megkövetelt fáradhatatlansága. 177 centiméter magas, így leginkább a földön folyó játékban erős. Korábbi szerepköréből kiindulva a támadó harmadban is veszélyes, illetve bal lábát is erőszeretettel használja.

OM: Champions League dream in the balance for Bouna Sarr

A Bundesliga-logó utánzása is jól megy Bounának.

Érdekesség, hogy ugyan anyai ágról képviselhetné Guineát, illetve apai ágról Szenegál színeit, Sarr első számú nemzetiségének a franciát tekinti. Előbbi egyébként 2014-ben, utóbbi pedig 2018-ban hívta meg keretébe Bounát, aki azonban mindkét alkalommal elutasította az ajánlatot.

Sok sikert kívánunk, Bouna Sarr!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top