Interjúk és nyilatkozatok

„Roca legnagyobb erőssége a…” – interjú az U21-es spanyol szövetségi kapitánnyalLuis de la Fuente, az U21-es EB-t nyert spanyol válogatott szövetségi kapitánya a BILD-nek adott interjújában elemzi részletesen a Bayern új középpályását, a 9 + 6 millió euróért érkező Marc Rocát.

Tuyển UAE chọn De La Fuente đấu Tuyển Việt Nam

Senor, milyen játékost szerzett Roca személyében a Bayern?

Marc minden terepen megállja a helyét, nagyon technikás játékos. A középpálya közepén a csapata egyensúlyát és taktikai irányvonalát uralja, ráadásul védekezésben és a légi párbajokban is jó. Kivételesen sok potenciállal rendelkezik.

Mik a legfőbb erősségei és miben kell még fejlődnie?

A legnagyobb erőssége a karaktere és az akarata, hogy még jobb legyen. Kiemelném azt, ahogyan értelmezi a kombinációs játékot és azt is, hogy milyen sok labdát szerez a testi párbajokkal. Hogy miben lehet jobb? Sok olyan jó tulajdonsága van, amit a benne rejlő potenciáljával még jobbra tud fejleszteni. Marc legjobb verzióját még nem láttuk!

Azonnal a Bayern segítségére válhat?

A Primera Divisionban és a nemzetközi labdarúgásban szerzett tapasztalata miatt igen, ráadásul a Bayernben focizó csapattársai is növelni fogják a fejlődési potenciálját. Marc olyan messzire fog jutni, amennyire akar. Nagy jövőt jósolok neki.Miért nem tudta a La Liga-kieső Espanyolban megmutatni a benne rejlő teljes potenciált?

A kiesés ellen küzdő Espanyol helyzete nem segítette elő a fiatal játékosok fejlődését, ami különösen az olyan, saját utánpótlásból érkező srácoknak volt nehéz, mint Marc. Ő és a játéka ezért szenvedett.

Az ön irányítása alatt a tavalyi U21-es EB-n villogott. Hogyan kell topteljesítményre juttatni őt?

A nagy focisták minden képességüket bevetik, amikor nagy kihívásokkal kell szembenézniük. Ráadásul nagyon jól érezte magát, mert egy hihetetlenül fontos alkotóelemnek érezte magát a csapatunkban. Marc esetében csak annyi a teendő, hogy a csapata szerkezetében azt érezze, hogy fontos.

Mit tudna mondani a pályán kívüli Marc Rocáról?

Ő egy nagyon jól nevelt srác, amely még profibbá teszi őt. Képes elemezni a mások számára sokkal nehezebb szituációkat. Természetes intelligenciával rendelkezik. Ezenfelül pedig egy nagyszerű ember.

„Roca legnagyobb erőssége a…” – interjú az U21-es spanyol szövetségi kapitánnyal
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top