Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo az átigazolási időszakról: „A szélsőink kiszámíthatatlanná tesznek minket”



Hasan Salihamidzic, a Bayern sportelnöke a Kickernek adott nyilatkozatában az átigazolási időszakról, többek között a klub stratégiájáról, követelményeiről, a kerettervezésről, Chouporól, Rocáról, Sarról, a szélsőkről, Zirkzeeről, a fiatalokról és a csapatmunkáról is beszélt.

A Bayern stratégiájáról: Hét játékostól váltunk meg, ezért ugyanolyan mértékű erősítésre volt szükségünk, hogy megtartsuk a keretünk mélységét és minőségét. Sokan elfelejtették, hogy három érkezőt már július 1-jéig lefixáltunk.

A koronás átigazolási időszakról: A korona korlátozta a költségvetésünket. A Bayernnél megszokott, hogy az átigazolások ésszerű gazdasági keretek között zajlanak, de most még nagyobb volt a kihívás. A Bayern nem megy bele minden őrültségbe – megpróbálunk a szurkolóinknak nagyon jó játékosokat, ezáltal látványos és sikeres futballt elfogadható áron prezentálni.

Véget ért az átigazolási időszak. Korábbi, hivatalos átigazolási híreinkért kattints a képre.

A kései átigazolásokról: Mindent a BL-ben aratott sportszakmai sikernek rendeltünk alá. Nem akartuk a csapatot az érkező és a távozó játékosokkal kapcsolatos pletykákkal terhelni.

A kerettervezésről: Ez egy nagy puzzle és minden darabkának passzolnia kell. A sportszakmai szempontot a jelöltek szerepköre, a követelményprofil és a karakter teszi teljessé. Az összes átigazolást alaposan átgondoltuk és így hoztunk döntéseket. Tudjuk, hogy milyen sokat tudunk profitálni a csapatunk mentalitásából. Egy új érkezőnél nagyon nagy szerepet játszik az, hogy mennyire passzol hozzánk. Nagyon jól felkészültünk az átigazolási időszak összes szakaszára, ismerjük az egész piacot. A megfigyelési részlegünk nagyszerű munkát végzett és szükség szerint elemezte a teljes piacot: a sportszakmai kvalitást, a mentalitást és a gazdasági kivitelezhetőséget.

Az új játékosoktól való elvárásokról: Összességében bátor fellépést, pozitív energiát várunk tőlük. Gyorsan be kell illeszkedniük, ebben segítünk nekik, valamint be kell vetniük a képességeiket.



Choupo-Motingról: Nagyszerű típus, nagyon jó karakterrel.

Marc Rocáról: Nagyszerű a mentalitása. Remek srác, akinek nagyon magas az önmotivációja. 2009-ben már sokat beszéltünk, jól ismerjük egymást. Jó teljesítményt fog nyújtani: Egy fineszes, nagyon jó passzjátékkal bíró focista, aki a szűkös helyzeteket is jól meg tudja oldani. A fejlődése még nem ért véget – fiatal, tovább kell fejlődnie nálunk, meg kell értenie és segítenie kell a játékunkat.

Bouna Sarról: Régóta ismerjük őt – kiemelkedő focista, egy támadó-védő, egy stabil lény, a pályán viszont gyors, agresszív és agilis. Élénkíteni fogja a játékunkat – ha azt játssza, amit tud, akkor nagyon nagy segítség lehet számunkra. Örömünket fogjuk lelni benne.

Costáról: Az érkezésével még erősebb a felhozatal a széleken, mint tavaly: Két bal és két jobblábas, négy különböző profillal rendelkező játékosunk van, akik mindannyian nagyon jól cseleznek. Ez kiszámíthatatlanná fog tenni minket.

Hasan Salihamidzic dementiert Einfluss der Bayern-Profis bei Costa-Deal |  MOPO.de

A fiatal játékosok lehetőségeiről: A menetrendünk miatt minden fiatal játékosnak meg kell kapnia a lehetőséget, de a döntést természetesen az edző hozza meg. Idén már 60 meccset játszottunk, a válogatottainkra még 26 vár karácsonyig. Ezután jön az EB, majd a 2022-es VB. Azt hiszem, hogy a fiatal játékosoknak szükségük van a játékra és játszani is fognak.

Zirkzeeről: Maradt. Tovább kell fejlődnie és tanulnia kell, konkurenciát kell biztosítania a keretben. Joshuának meg kell mutatnia, hogy milyen mentalitással rendelkezik. Tudja, hogy mit várunk tőle – ha sikerül neki, akkor játszani fog.

Tiago Dantasról és Remy Vitáról: Mindketten jó játékosok, egyelőre az U23-ban fognak játszani. A többiekhez hasonlóan ott küldhetnek ajánlólevelet a proficsapatba.

Hansi Flick kívánságáról, hogy bő legyen a keret: Ez nem csak az edző kívánságáról szól. Ez arról szól, hogy mindannyian, azaz az edzők, a játékosok, a menedzsment, az elnökség, az egész klub egy célt kövessen: Látványos és eredményes focit akarunk játszani a rajongóink számára. Ez a feladatunk, ezért kell mindenkinek a legjobbját nyújtania, hogy ismét egy olyan csapatunk legyen, amellyel a maximumot érhetjük el. Ez csapatmunka és annak is kell lennie.

Brazzo az átigazolási időszakról: „A szélsőink kiszámíthatatlanná tesznek minket”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top