Interjúk és nyilatkozatok

Ulreich: Ha a csapat győz és nem vagy a pályán: Az egyik szemed sír



Sven Ulreich öt évet töltött el a Bayernben, pár nappal ezelőtt a HSV csapatához igazolt. A Sport1-nek adott interjújában többek között beszélt az első benyomásairól, a döntésének okairól, a Bayernről, Neuerről, Flickről, Nübelről is.

Miért döntött a HSV mellett és nem jelent-e visszalépést a másodosztály: Izgatott a feladat. Egy pár hete már kapcsolatban álltam velük, örülök, hogy itt lehetek. Számomra nem visszalépés. Itt tovább tudok fejlődni, segíteni akarok a céljaink elérésében. Jó a légkör, a játékosok tudják mi a cél, de keményen kell dolgoznunk. Ebben segíteni fogok a fiataloknak is. Azért jöttem, hogy több játékidőt kapjak. Figyelembe vettem mindent, Daniel Thioune meggyőzött engem, de hallottam Kai Rabe kapusedző munkamódszeréről és személyiségéről – jól megértjük és egészítjük ki egymást.

HSV favorite for promotion after signing Sven Ulreich | En24 News

Beszélt-e az exhamburgi Jerome Boatenggel a HSV-ről? Igen. Volt egy szakasz, amikor úgy tűnt, hogy nem jön össze a transzfer. De azt mondta: Hamburgot csak ajánlani tudom a számodra.

Távozni akart vagy kellett-e a Bayerntől: Menni akartam. Alexander Nübel személyében szerzett egy új kapust a Bayern. Függetlenül az ő átigazolásától, nem lettem volna elégedett, ha még egy évet a padon kellett volna ülnöm és nem kapok rendszeres játéklehetőséget.

Szomorú volt a búcsú miatt? Egyrészt igen, másrészről az előző félévben már érett bennem a gondolat, hogy menni szeretnék. Új kihívást akartam és örülök, hogy sikerült a hamburgi transzfer, mert nem számítottam rá. Sajnos az egykori csapattársaimtól nem tudtam elbúcsúzni, minden gyorsan történt. De bepótolom, ha ismét Münchenben leszek.

Arról, hogy kedvelt volt a Bayern-szurkolók körében: Ez nagyon sokat jelent számomra, természetesen értesültem róla – főleg a közösségi médiában és a szurkolói levelekből. Fontos, hogy az ember teljes szívvel csinálja amit csinál, eddig minden feladatomat így végeztem. Nagyon lojális vagyok – ha nem a pályán vagyok, kívülről akarok impulzust adni.




Ron-Thorben Hoffmann – der Champion aus Rostock - Sportbuzzer.de

A legkedvesebb címéről: A 2017/18-as bajnokságban sokat játszottam, ezért erre a címre vagyok a legbüszkébb. A Bajnokok Ligája volt a nonplusultra, erre mindig szívesen fogok visszaemlékezni.

Fájó volt másodikszámú kapusként ünnepelni? Igen, voltak napok amikor nehéz volt. Ha a csapat győz és az ember nincs ott a pályán, akkor az egyik szeme sír. Az elmúlt hónapokban megmutattam, hogy jobban át szeretném élni és élvezni akarom a sikereket. Hiányzott a pályán való jelenlét – ezért váltottam.

Mit tanult Neuertől? El tudtam lesni egy pár dolgot, a mozgása klasszis. Toni Tapalovic kapusedzőtől is tanultam – a müncheni éveim által egy más kapus lett belőlem. Manuval nagyszerű volt a kapcsolatom – ő egy nagyszerű ember és karakter, kiemelkedő kapus. Megtiszteltetés volt, amikor a világ legjobb kapusa nyilvánosan dicsért engem és elismerte az erősségeimet.

A legjobb edzőiről és a Flickkel való kapcsolatáról: Taktikailag Pep volt a csúcs, embervezetés szempontjából pedig Jupp Heynckes és Hansi Flick, mindketten remekül bánnak a csapattal, ráadásul jó taktikai észrevételeik is vannak. A Hansival való kapcsolatom nagyon jó. Sokat beszélt velem, a koromra való tekintettel megkérdezte, hogyan látok bizonyos dolgokat és mit szeretnék csinálni a jövőben. Mindig nyílt és őszinte kapcsolatunk volt, örülök, hogy elismerte mindazt, amit a csapatért tettem, még úgy is, hogy nem játszottam.




Dispute over space behind Neuer: Did Nübel injure FC Bayern without a game?

Arról, hogy a dohai repülőúton tudta meg Nübel átigazolását: Korábban már értesültünk, hogy lehet alapja a pletykának és létrejöhet a transzfer, de igaz: csak a repülőgépen informáltak a már hivatalosan bejelentett átigazolásról. Ezt másképp is meg lehetett volna oldani. Természetesen akkor csalódott voltam, de attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy be akarom teljesíteni a régi gondolatomat: végre játszani akarok.

Nübelről: Alex egy tehetséges kapus. Természetesen még fejlődnie kell, az elmúlt években nem tudott olyan sok Bundesliga-tapasztalatot gyűjteni. Toni Tapaloviccsal viszont olyan szakember van mellette, akivel meg tudja tenni a lépést előre. Ahogyan én is. Hogy végül elég lesz-e, azt nem szeretném megítélni.

Végszó: A 2017/2018-as szezonban Manu sérülése miatt sokat játszottam és úgy döntöttem, hogy maradok. Számomra ez egy nagyszerű időszak volt, rengeteg tapasztalattal. Szívesen igazolnék ismét a Bayernhez. Az FC Bayern mindig pozitívan marad meg az emlékeimben.

Ulreich: Ha a csapat győz és nem vagy a pályán: Az egyik szemed sír
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top