Sajtótájékoztatók

Salihamidzic: Hagytunk időt magunknak, hogy a legjobb játékosokat szerezzük meg

Choupo-Moting és Sarr bemutatásán Salihamidzic is nyilatkozott – elsősorban az átigazolási időszakkal kapcsolatban.

Bouna Sarról: Nagyon lendületes, gyors és agilis játékos. Úgy gondoljuk, hogy nagyon trükkös és jó opciót jelent majd az edző számára a jobbhátvéd poszton. Más rendszerben is bevethető, háromvédős rendszerben is tud szerepelni.

Choupo-Motingról: Lisszabonban már láthattuk, hogy milyen fontos játékos lehet Maxim. Saját tapasztalatból tudom, milyen fontos, hogy az embernek sok jó támadója legyen. Sok jó támadójátékosra van szükségünk, tudjuk, hogy Maxim is egy jó karakter.

Az átigazolási időszakról: Idén két transzferperiódusunk volt az átigazolási időszakban. Az elsőben megszereztük Nübelt, Nianzout és Sanét. Ezután csakis a Bajnokok Ligájával foglalkoztunk, hagyni akartuk a csapatot dolgozni. Ezután kellett áttekintenünk a lehetőségeinket – hagytunk időt magunknak, hogy a legjobb játékosokat szerezhessük meg.

Alabáról: David a mi játékosunk és 12 éve van a klubnál. Nem fogjuk ultimátum elé állítani őt, mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos játékosunk ő. Megpróbáljuk meggyőzni, természetesen örülnénk, ha Münchenben maradna.

Az átigazolásokról: Nehéz időszakunk volt, a világ összes klubjának jól kellett kezelnie a helyzetet. Nagyon óvatosan kellett bánnunk a büdzsével. Az FC Bayern érdeke mindig az, hogy sportszakmai szempontból a lehető legjobb csapatot biztosítsa az edző számára – viszont figyelembe kellett venni azt is, hogy nem léphetjük át a gazdasági határainkat.

A játékosok terheléséről: Az idei kalendárium nagy feladatok elé állít minket. Ezért lettünk aktívak a piacok és nagyon-nagyon jól szélesítettük ki a keretünket.

Az átigazolási összegekről: Természetesen erről nem én döntök, van egy igazgatótanácsunk és egy felügyeleti bizottságunk. Közösen döntünk, akkor van meg a pénzünk rá.

Bouna Sarr sajtótájékoztatója.

Choupo-Moting sajtótájékoztatója.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top