Interjúk és nyilatkozatok

Costa és Roca bemutatkozott: „Nagyon örülök, ahogyan a Bayern elgázolta a Barcát”



A Bayern a hétfői Sarr/Choupo bemutató után most Rocát és Douglas Costát prezentálta a közönségnek.

DOUGLAS COSTA:

Az első benyomásairól: Minden olyan, amilyennek eddig ismertem. Kihívás itt lenni, itt nagyon intenzívek az edzések. Nagyon sok dolgot ismerek – örülök, hogy itt dolgozhatok.

Arról, hogy Hoeness lezsoldosozta: Nem a múltban élek, és ez már a múlt, számomra nincs jelentősége. Lépésről lépésre és napról napra haladok tovább. Meglátjuk milyen szerepet fogok betölteni.

A fizikai állapotáról: Nagyon fontos, hogy jó állapotban legyek – a legjobb teljesítményemet akarom nyújtani és be akarok illeszkedni a csapatba. Minden nap odateszem magam az edzéseken, ezáltal fogok tudni segíteni. Remélem, hogy a lehető leghamarabb elérem a szükséges állapotot, tovább akarok fejlődni itt.

Miben változott? Olaszországban érettebb lettem, de egyébként nem változtam sokat. Még keményebben dolgoztam a testalkatomon, meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes.

A kupameccsről: Mindig szívesen lépek pályára, motivál, hogy ismét felhúzzam a Bayern-mezt. Mindegy ki ellen játszunk, játszani és bizonyítani akarok.

A Bayern játékáról: A Bayern megmutatta a csúcsfociját. Amikor ott voltam, mindig közel álltunk a címhez, most mindent megnyert a klub.

Mit hiányolt Münchenből: Leginkább a csapattársaimat hiányoltam, de mindig érdeklődtem felőlük, hogyan megy a soruk Münchenben. Mindig nagyon jól éreztem magam itt – nagyszerű életem volt. A klíma egy kicsit hidegebb itt, az igaz.

A német tudásáról: Megértek egyet s mást németül, de nehézségeim vannak a német nyelvvel.



MARC ROCA:

Az erősségeiről: Sok kedvencem van, Xabi Alonso az egyik közülük. Fejlődni szeretnék. A legjobbamat akarom nyújtani és a legjobbak közé akarok tartozni. Ki akarom használni azt a nagyszerű lehetőséget, amelyet a Bayern biztosított számomra.

A Barca elleni 8-2-ről: Nagy rivalizálás van a Barca és az Espanyol között. Természetesen nagyon örülök a győzelemnek – a mértéke azért meglepő volt. De lenyűgöző volt, ahogyan a Bayern játszott és elgázolta a Barcát.

HASAN SALIHAMIDZIC:

Rocáról: Már 2019-ben is nagyon tetszett a személyisége, tavaly U21-s EB-t nyert a spanyolokkal. A technikájával, a játékfelfogásával és az előrejátékával fogja színesíteni a játkunkat, a karaktere is remekül illik a csapatba – ráadásul nálunk újabb lépést tehet a fejlődésében.

Costáról: Douglas egy régi ismerősünk – mindannyian tudjuk milyen jól tud játszani, legutóbb is szuper teljesítményt nyújtott. Egy az egyben egy fegyvertény lehet számunkra, jók a beadásai és egy jó impulzust adhat majd a játékunknak – ezáltal még kiszámíthatatlanabbak leszünk. Fittnek kell maradnia, erről gondoskodni fog az edzői csapatunk.

A csapat ritmusáról: Meg kell találnunk – a válogatott játékosaink nincsenek itt, meglátjuk hogyan sikerül. Viszont az edzőnek jó opciói vannak, akár csütörtökre is. Reméljük, hogy mindannyian egészségesek maradnak és az edző ki tudja facsarni belőlük a maximumot. Az edzőnek úgy kell adagolnia az edzéseket, hogy nagyon, nagyon sok mérkőzés vár ránk. Nem lesz egyszerű, de azt hiszem, hogy jól állítottuk össze a keretet és jó teljesítményre számíthatunk.

 

Costa és Roca bemutatkozott: „Nagyon örülök, ahogyan a Bayern elgázolta a Barcát”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top