Német Kupa

Flick: Nübel játszik / Elégedett leszek az újakkal, ha…



A Bayern vezetőedzője a Düren elleni kupameccs kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A Düren elleni meccsről: Mindegyik meccset komolyan vesszük, jól készültünk fel. Csak a továbbjutás számít és a jelenlegi körülmények ellenére is jó keretünk van ehhez. (…) Nagyon örülünk, hogy Münchenben lesz a meccs. Én is edzettem pár alsó osztályú csapatot, ezért tudom milyen érzést jelent ez a dolog számunkra. A Dürennél mindenki felül akarja múlni magát, ellen kell állnunk nekik. 90 százalékosan nem fog menni.

Játszanak az újak? Tiago Dantas még nem játszhat, a többiek viszont pályára fognak lépni. Nagyon elégedett voltam az eddigi edzésmunkájukkal. Jó kihívás lesz nekik és egy jó esély, hogy megmutassák mire képesek.

Személyi jelentés: Süle opció a meccsre, mert Svájc ellen nem játszott. Robert sérülése nem olyan komoly, az eset után közvetlenül beszéltem vele.

Nübel feiert Bayern-Debüt gegen Düren - Neuer "hat Verständnis" - kicker

Nübelről, mint kupakapusról: Holnap Alex Nübelt fogjuk játszatni. Ezt Manu is megérti. Arra még nem gondoltam, hogy ő legyen a kapusunk a kupában. Mindig csak a következő mérkőzésre gondolok. Ezért is döntöttünk úgy, hogy Alex játszani fog.

Richardsról: Problémái akadtak a vádlijával. Holnap és a hétvégén nem játszhat, de lépésről lépésre fogjuk őt visszavezetni az csapatedzésig.

Rocáról: Arra számítok, hogy a képességeinek 100 százalékát beveti . Egyensúlyt és labdabiztosságot hozhat a játékunkba. Szüksége lesz egy kis időre ahhoz, hogy elsajátítsa a rendszerünket. Ha a pályán lesz, biztosan bemutatja a képességeit.



Martínezről: Javi egy nagyon tapasztalt játékos, aki nagyon régóta van Münchenben. Nagy segítség lehet Marc Roca számára. Ettől függetlenül fel vagyunk készülve a beilleszkedésére. Marc jár német órára, remekül beszél angolul.

Az új igazolásokról: Jó technikai képességekkel rendelkező játékosokat szereztünk. Jók az első benyomásaim. Elégedett leszek velük, ha teljes mértékben kihozzák magukból, amit tudnak.

A terhelésről: Óriási feladatot és kihívást jelent ez számunkra. Edzőként figyelnünk kell arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő embereket játszassuk. Szükségünk van a pontokra, ugyanakkor figyelembe kell vennünk a terhelést is. Erre vannak szakértőink, közösen kell kezelnünk ezt a helyzetet.

A pihenőnapokról: Az olyan játékosoknak is pihenőt adtunk, mint Müller, Boateng, Davies vagy Martínez. Azt várom tőlük, hogy tele legyenek energiával. Volt lehetőségük megismerni az új játékosokat. Az elmúlt napok részben arról is szóltak, hogy az újakat beszoktassuk, a többieknek meg adjunk egy kis pihenőt.

Löwről: Átéltem olyan időket a válogatottban, amikor valami újat próbáltunk ki. Ez is egy követelménye a szövetségi kapitányoknak. Rengeteg mérkőzés lesz az elkövetkezendő hónapokban. Az edzések nagyon fontosak, hogy az edző közvetítse a mondandóját a játékosok felé. Ezek az edzések Jogi számára nem elérhetőek. Amit kívülről értelmezünk, az nem tesz jót a német futball számára. Jogi szenzációs munkát végzett. Mi, Bundesliga-csapatok is támogatjuk, hogy olyan játékosokat képezzünk ki, akik később játszhatnak a válogatottban.

Flick: Nübel játszik / Elégedett leszek az újakkal, ha…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top