Válogatott

Így szerepeltek játékosaink a válogatott szünetben



Míg új igazolásaink, illetve olyan labdarúgóink, mint Thomas Müller vagy Jerome Boateng a Säbener Straßén edzettek, addig válogatott meghívót kapó 12 kerettagunk nemzete kötelességét teljesítette. Összeszedtük, ki hogyan szerepelt a szünetben.

Németország: Gnabry, Neuer, Goretzka, Kimmich, Süle

Németország igencsak félresikerült heten van túl, mivel három meccsből csak kétszer sikerült győzelmet ünnepelniük, összesen pedig hét gólt kaptak ezeken a találkozókon. Az első összecsapás egy felkészülési mérkőzés volt Törökország ellen (október 7.), ahol Joachim Löw pihentette a Bayern játékosait, így egyikük sem lépett pályára a 3-3-ra végződő mérkőzésen.

Három nappal később (október 10.) megszerezte első 3 pontját a Nemzetek Ligája sorozatában a Nationalelf, mégpedig mind az öt Bayern-érdekeltségű klasszis bevetésével. A kapuban Neuer állt, előtte a védelem egyik tagja Niklas Süle volt, a középpályán ezúttal Goretzka egy fokkal előrébb toltan játszott, mint Kimmich, illetve Gnabry sem a szélen, hanem középcsatárként szerepelt a háromvédős felállásban. Egyedül ő nem játszotta végig a 2-1-es idegenbeli győzelemmel végződő találkozót Ukrajna ellen, igaz, ő is a 93. percben hagyta csak el a pályát. A németek második gólját Leon Goretzka szerezte.

 

Az utolsó meccsén, október 13-án ismét egy 3-3-as döntetlenre futotta a német együttestől, ezúttal Svájc ellen. Joshua Kimmich 50. válogatott mérkőzésén 26 perc elteltével sokkszerűen 2-0-ra vezetett a vendégcsapat, ám Timo Werner két perccel később szépített az eredményen. A második félidő 11. percében kiegyenlített Löw csapata a másik Chelsea-játékos, Kai Havertz révén, azonban a már második gólját szerző Mario Gavranovic az 56. percben újra megszerezte a vezetést Svájcnak. A gyors gólváltást Serge Gnabry zárta, aki egy szép sarkazással állította be a 3-3-as végeredményt a 60. minutumban.

 

Csak Niklas Süle nem játszott a kölni mérkőzésen az öt bajor behívottból. A német válogatott így hat ponttal a második helyen áll Nemzetek Ligája-csoportjában. Csak Spanyolország előzi meg őket (7 pont), illetve pontegyenlőséggel Ukrajnát, valamint Svájcot (2 pont) utasítják maguk mögé. Ukrajna egyébként a német-svájci meccsel egy időben 1-0-ra verte a spanyolokat.

Franciaország: Tolisso, Coman, Hernández, Pavard

A francia kvartett is felemás hetet zárt, miután három meccs xxxx. Először Ukrajna ellen játszott a világbajnoki címvédő, Didier Deschamps pedig Corentin Tolissót és Benjamin Pavardot is a kezdőben szerepeltette a 7-1-re végződő október 7-i barátságos meccsen. Előbbi góllal és gólpasszal vette ki a részét a hengerelésből. Előbb a 24. percben Giroudnak készített elő egy gólt, majd a 65. percben Mbappé passzából 20 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát.

 

Ezután következett a Portugália elleni 0-0-ás döntetlen (október 11.) a Nemzetek Ligájában. Tolisso ezúttal nem jutott szóhoz, azonban Hernández és Pavard is végigjátszotta a találkozót, Kingsley Coman pedig hajrában állt be Kylian Mbappé helyére.

Utolsó meccsükön, október 14-én Horvátország otthonába látogattak a Szélkakasok, ahol egy 2-1 arányban nyertek. A 2018-as vb újabb visszavágóján Tolisso kezdőként játszott egy órát, míg Kingsley Coman 30, Lucas Hernández pedig 10 percet kapott. A franciák Portugália mögött állnak pontegyenlőséggel, legközelebb pedig pont Cristiano Ronaldóékhoz utaznak

Lengyelország: Lewandowski

Október 7-én egy 5-1-es győzelemmel nyitott a lengyel válogatott Finnország ellen, ám ezen a barátságos meccsen Lewandowski pihenőt kapott. Négy nap múlva, október 11-én már a kezdőben kapott helyet Lewa, a lengyelek pedig ezúttal Olaszország ellen játszottak egy 0-0-ás döntetlent a Nemzetek Ligája sorozatában. Lewandowski 82 percet futballozott.

Három nappal később Bosznia-Hercegovinát fogadta a lengyel együttes. Robert Lewandowski eddig a meccsig még nem talált be a 2020-as naptári esztendőben, ezúttal viszont két gólt is szerzett, valamint egyben közreműködött. A lengyelek így 3-0-ra verték ellenfelüket, ezzel pedig A-divíziós csoportjuk élére ugrottak, megelőzve az olaszokat és Hollandiát. Lewának immáron 63 gólja van a válogatottban.

 

 

Ausztria: Alaba

Ahogyan a többiek, David is pihenőt kapott az első meccsen, amelyet az osztrákok Görögország ellen játszottak. A találkozó 2-1-es győzelemmel végződött sógoraink részéről. Folytatva a győzelmi szériát, a Nemzetek Ligája keretein belül 1-0-ás idegenbeli győzelmet húzott be az ezúttal már Alabával felálló osztrák csapat október 11-én, Észak-Írország ellen.

A sort Románia otthonában zárták szomszédaink, ahonnan egy 1-0-ás győzelemmel mentek haza. A gólszerző Schöpf volt, David Alaba pedig végigjátszotta a mérkőzést. Az osztrákok is csoportelsők jelenleg, viszont csak egymás elleni eredménnyel előzik meg a hasonlóan 9 pontos Norvégiát.

Alaba celebrates win - goalless draw for Lewandowski and France

Hollandia U21: Zirkzee

A 19 esztendős Joshua Zirkzee a Gibraltár elleni 5-0-ás győzelem során, az 59. percben debütált az U21-es csapatban, október 8-án. Öt nappal később első asszisztját is megszerezte a Jong Oranjében Joshua, amelyet pár másodperccel később egy második is követett. Hollandia 7-0-ra verte idegenbe Ciprus korosztályos válogatottját, Zirkzee pedig második és harmadik (50′, 51′) holland találatot készítette elő. A hollandok már egészen biztosan ott lesznek az U21-es Európa-bajnokságon, amelyet 2021 márciusában rendeznek Magyarországon és Szlovéniában.

Így szerepeltek játékosaink a válogatott szünetben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top