Bajnokok Ligája

Müller: A motiváció jön magától / Nagyon erősnek érezzük magunkat



Thomas Müller a Lokomotiv Moszkva elleni meccs kapcsán, Münchenben tartott sajtótájékoztatót.

A meccs előtti érzéseiről: Örülünk, hogy folytatódik a sorozat, folytatni akarjuk a jelenlegi szériánkat is. Optimisták vagyunk, mert a csapat jó állapotban van, és pozitívak az előjelek. Ez a mi sorozatunk.

A kemény programról: Szerintem azon a pár meccsen kívül a terhelés hasonló, mint a korábbi szezonokban. Mindig voltak kemény időszakok, nem tudom, hogy tényleg több meccset játszunk-e most. Ezt a fáradtsággal kapcsolatos vitát gyakran felhozzák, ha a pályán nyújtott teljesítményt nem tudja megmagyarázni az ember. Számomra is kihívás, de megpróbálok sokat aludni és megfelelően étkezni. Ezek olyan általános dolgok, amelyeket a feltöltődés érdekében csinálnia kell az embernek – mi pedig nagyszerű támogatásban részesülünk itt.

A motivációról: Számunkra nem kínzás a futball – a meccsek döntő szakaszában élvezzük a játékot, főleg a támadóink. A motiváció egyszerűen csak jön magától, a jelenlegi fázisunkban nem is nehéz számunkra ez a feladat. Könnyen kezdjük agresszívan a meccset és játszunk kreatív támadójátékot. Legtöbbször elégedettek vagyunk magunkkal.

Az új gólrekordról: Nem tervezzük el a meccs előtt, hogy gólrekordot akarunk dönteni. Ez helytelen és arrogáns megközelítés lenne. Az elsődleges célunk a győzelem.

A fizikai játékról: A Hertha és a Hoffenheim ellen talán nem álltunk bele olyan jól a párharcokba, de az elmúlt meccseken, főleg az Atletico vagy a Frankfurt ellen már jók voltunk ebben.

Gerd Müller 75. születésnapjáról: Németországban, főleg az FC Bayernnél, nem lehet őt eléggé magasztalni. A góljai és a büntetőterületen belüli ravaszsága nélkül a Bayern sem lett volna olyan, amilyen. A Bayern II-nél dolgozhattam vele együtt és nagyon sokat tanultam tőle – természetesen minden jót kívánok neki.

A mentalitásról: Szerintem minden élsportolónak saját követelményeket kell maga elé támasztania. Ha osztályelső vagy, akkor nagyon magas elvárással kell rendelkezned magaddal szemben. A jelenlegi szituációban minden játékos vállalja ezt, és senki nem zúdul össze a kihívás vagy a nyomás hatására. Élvezzük és érezzük az örömöt.

A lehetséges címvédésről: Az FC Bayern mindig jelölt a címre. Nagyon-nagyon erősnek érezzük magunkat, de márciusban és áprilisban, amikor jönnek az egyenes kieséses meccsek, ez nem fog segíteni rajtunk. Viszont hiszem, hogy a klub és a csapat képes címet védeni.

A jelenlegi helyzetről: Természetesen nem normális életet élünk, de buborékban haladunk tovább. A repülőtéren, a buszon és a zöld gyepen kívül semmit sem látunk, ezért én ártalmatlannak látom a szituációt.

Egy esetleges pihenőről: Mindig beszélek az edzővel – azt látnunk kell, hogy bővült a keretünk és ötöt is tudunk cserélni. Az akkujaim nem igazán üresek, de az edző úgy dönt, ahogyan ő akar.

Müller: A motiváció jön magától / Nagyon erősnek érezzük magunkat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top