Bajnokok Ligája

Flick: Nem örülök, hogy az Alaba-üggyel kell foglalkozni / Minimalizálnunk kell a hibákat



Hansi Flick a Salzburg elleni mérkőzéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. 

A személyi helyzetről: Feltételezem, hogy Leon Goretzkával minden rendben van és ott lesz holnap. Szerintem Robert Lewandowskinak is jót tett a pihenő.

Niklas Süle pozitív Covid-tesztjéről: A kezdőcsapatról alkotott gondolataimat mindig az edzés után fogalmazom meg. Niklas természetesen kidőlt, így egy opcióval kevesebb áll a rendelkezésünkre. Volt már pár eset a profiligákban, most nálunk is felütötte a fejét – feltételezzük, hogy ez most tényleg pozitív lett. Nálunk is esedékes lett a dolog, ez van. Remélem, hogy más nem kapja el. Minden nap tesztelnek minket, joggal.

Alabáról: Őszintén szólva nem igazán örülük, hogy az egy héten belüli, Salzburg és Dortmund elleni nehéz meccsek előtt ezzel kell foglalkoznunk. Amit Davidet illeti, nagyon örülnék, ha a szezon után is maradna. Ő egy topjátékos és egy nagyszerű ember, aki a pályán és azon kívül is fontos a csapat számára. Nagyon kedveljük őt a klubnál, fontos értékeket képvisel. Meggyőződésem, hogy képes lesz továbbra is topteljesítményt nyújtani.

Flick's strong message to Alaba | En24 World


A salzburgi időszakáról: Ez úgy történt, hogy Lothar akkoriban felhívott és azt mondta, hogy Salzburgban lesz vezetőedző – megkérdezte, hogy akarok-e lenni a segédedzője. Úgy volt, hogy Giovanni Trapattoni lesz a sportigazgató, de ez túl korai lett volna, ezért ő lett az edző, mi pedig Lotharral a segédedzői. Nagyon tetszett, remek volt az atmoszféra. Ez egy topcsapat és a salzburgi emberek is nagyszerűek. Szívesen dolgoztam ott, de amikor ajánlatot kaptam a DFB-től, egy pillanatig sem kellett gondolkodnom – ezért tartott olyan rövid ideig. Különösen örülük Herbert Ilsankernek, aki a szárnyai alá vett. Kapusedzőként dolgozott és napi háromszor edzettünk a csapattal.

Tanguy Kouassiról: A válogatott szünetben teszi meg az első lépéseket – ezután először lesz ott a keretben és megkapja a lehetőséget is. Hogy milyen gyorsan fog történni, azt majd meglátjuk, de nagyon jó úton halad. Remekül végzi a dolgát és németül is elég jól beszél. Pontosan azt teszi, amit az embernek egy új klubnál tennie kell.

A Salzburgról: Nagyon fiatal és tehetséges játékosaik, valamint egy nagyon modern játékfelfogásuk van. Nyomást akarnak kifejteni és keresik a közvetlen utat a kapuhoz – ezt én nagyon szeretem. Nagyszerű munkát végeznek a klubnál, ezért izgalmas mérkőzés vár ránk. Nem várom, hogy nagyon letámadnak minket, de céltudatos presszinget fognak alkalmazni, labdaszerzéseknél pedig nagyon gyorsan fognak támadásba lendülni. Labdabirtoklásra kell berendezkednünk és minimalizálnunk kell a hibákat.

Alaba posztjáról: Középhátvédként látom őt – olvastam, hogy szívesen játszik a középpályán, ezért a legutóbbi meccsen ott kapott lehetőséget. A védelemben jó munkát végez, ezért ott fog játszani. Szombaton Tolisso és Goretzka nem állt a rendelkezésünkre.

Flick: Nem örülök, hogy az Alaba-üggyel kell foglalkozni / Minimalizálnunk kell a hibákat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top