Német Kupa

A Holstein Kiel lesz az ellenfelünk a DFB-kupa következő körében



Vasárnap este a Német labdarúgó-szövetség kisorsolta a DFB-kupa második körének párosításait. A címvédő Bayern München a másodosztályú Holstein Kiel otthonába utazik.

Tizenhat találkozót rendeznek meg a Német kupa második fordulójában, ezek közül pedig az egyiken az ötödosztályú Düren ellen továbbjutó Bayern München lép pályára a Bundesliga 2. ötödik helyén álló Holstein Kiel stadionjában. A találkozót a koronavírus miatt csúszás végett közvetlenül karácsony előtt játszák le. A pontos dátumot még nem szabta meg a szövetség, az viszont biztos, hogy vagy december 22-én vagy 23-án vendégeskedik Kielben a Bayern.

Az ellenfél egyébként egyszeres német bajnok, még 1912-ben, tehát több, mint 100 éve nyerték meg a Viktória-trófeát. A Bundesliga megalakulása (1963) óta csak kétszer jártak a legfelső három osztály közelében: az 1970-es és 1980-as évek fordulóján három évig küzdöttek a második vonalban, majd tíz évvel ezelőtt feljutottak a 3. Ligába, ahonnan a 2016/17-es évadban újabb szintet léptek. Azóta a Bundesliga 2-ben voltak harmadikok, hatodikok és tizenegyedikek is, idén pedig ismét a felsőházba várják őket.

A teljes párosítás.

A második forduló további összecsapásai közül csak az Augsburg-Lipcse, a Leverkusen-Frankfurt és a Stuttgart-Freiburg mérkőzéseken találkozik egymással két első osztályú klub.

A Holstein Kiel lesz az ellenfelünk a DFB-kupa következő körében
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top