Egyéb

Matthäus a Boateng-ügyről: „Meg tudom érteni a Bayernt”

Lothar Matthäus az Abendzeitungnak adott interjújában beszélt a magyar válogatott továbbjutásáról, pozitívan tekintett vissza a budapesti éveire, említést tett Orbánról, valamint elmondta azt is, hogy Szoboszlai Dominik az összes európai topklub, köztük a Bayern listáján is ott lehet.

Emellett beszélt Jerome Boatengről, akivel a hírek szerint nem akar szerződést hosszabbítani a klub. Miképp látja ezt Lothar?

„Ez érthető. Az FC Bayern a jövőbe tekint, átmenetet hajt végre. Jerome sérülékeny és 32 évesen elért már egy bizonyos kort. Az elmúlt években gyakran állnia kellett a kritikákat – tőlem is -, de ezeket jogosan kapta. Mindig profin viselkedett és Hansi Flick alatt nagyszerűen tért vissza. Az már egyszer biztos: ha Boateng mellett Alaba is távozik, a Bayernnek pótlásra van szüksége.”

Lothar szerint a csapaton belül is vannak olyan alternatívák, mint Lucas, Süle, Pavard vagy Nianzou – utóbbiról ki is emelte, hogy a hangok szerint nagy tehetségről van szó. Viszont továbbra is úgy látja, hogy szükség esetén igazolni is kell: például Dayot Upamecanót, aki a kvalitásainál fogva nagyon jól passzolna a Bayernhez. Matthäus úgy látja, hogy a német csapatok eredményessége és látványos játéka miatt a Premier League nem feltétlenül vonzóbb a villogó Bundesligánál.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top