Egyéb

Hivatalos: Február 8-án kezdődik a Bayern számára a Klub-VBA Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megerősítette, hogy a pandémia miatt két hónapot halasztva, 2021 februárjában rendezi meg a Klubvilágbajnokságot – egész pontosan február 1-jétől veszi kezdetét a kontinensbajnokok közötti megmérettetés Katarban.

Európa királya, azaz a Bayern München az elődöntőktől kezdve, február 8-ától kapcsolódik be a tornába, a döntőt pedig három nappal később játszhatja majd le.

A bajorok menetrendje így is nagyon szoros, a katari úttal pedig tovább sűrűsödik, valószínűleg a 19. és a 20. játéknap mérkőzéseit is másik időpontra kell kitűzni. Nem mellesleg február második felében a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is helyt kell állnia a csapatnak.

Előzetes programfüzet a jelenlegi helyzet alapján:

– Február 2/3: Német-kupa nyolcaddöntő
– Február 6: Hertha – Bayern
– Február 8: Klub-VB elődöntő
– Február 11: Klub-VB döntő
– Február 13: Bayern – Bielefeld

The FIFA Club World Cup trophy is pictured

Kalle Rummenigge: Bajnokok Ligája győztesként kvalifikáltuk magunkat a Klub-VB-re és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a tornát. A csapatunk tovább akarja írni a történelmet. Szeretnék köszönetet mondani a FIFA-nak és elnökének, Gianni Infantinónak, hogy a korona időszakában is lehetővé teszi, hogy megküzdjünk ezért a címért.

Hansi Flick: Várjuk a turnét. Szerettünk volna a klubvilágbajnoki címért is játszani, természetesen meg is akarjuk nyerni azt.

Manuel Neuer: 2013-ban egyszer már meg tudtuk nyerni a Klub VB-t. Ez egy különleges cím, amelyet csak úgy nyerhet meg az ember, ha előtte a BL-t is bebiztosította. Mindent megteszünk azért, hogy ismét sikerüljön. Örülnénk, ha megismétlődne a 2013-mas eredmény.

Thomas Müller: Akarjuk a szextettet és örülünk, hogy a Bajnokok Ligája, a bajnokság, a kupa és a nemzeti és nemzetközi Szuperkupa után a hatodik címet is a birtokunkba vennénk.

Eddig csak a 2009-es Barcelonának sikerült pár hónap alatt hat címet szereznie – most a Bayern is elérheti ezt az eredményt.

Hivatalos: Február 8-án kezdődik a Bayern számára a Klub-VB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top