Egyéb

Bizalmasa elmondta, miért hagyta el Pep Guardiola a BayerntPep Guardiola csütörtökön 2023-ig meghosszabbította a szerződését a Manchester Cityvel.

A katalán 2013 és 2016 között három bajnoki címet szerzett a Bayernnel, de a Bajnokok Ligájában nem tudott maradandót alkotni – hiába húztak be Jupp Heynckesszel a világ legjobb csapataként 2012/2013-ban mindent a müncheniek, ezt követően háromszor „csak” az elődöntőig jutott Pep – a Real elleni méretes hazai vereség és a triplázós utáni tiki-taka játékstílus fájó volt a legtöbb Bayern-érzelmű szurkoló számára.

A bajorok szívesen marasztalták volna őt, de Pep úgy döntött, hogy inkább a Cityt veszi át. Több, mint négy évvel később Guillem Balague, Pep bizalmasa és életrajzírója a BBC-nek elmondta, hogy miért hagyta el az edző a Bayernt.

„A Bayern Münchennél minden meccs után el kellett magyaráznia a vezetőségnek, hogy hogyan játszott a csapat és miért tette azt, amit tett. Guardiola számára hat vagy hét hónappal a szerződés lejárta előtt világos volt, hogy nem fog hosszabbítani.”

Ezenfelül az sem tetszett neki, hogy a Bayern öltözőjéből folyamatosan bizalmas információk szivárogtak ki.

Guardiola célja, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen. Ehhez a Bayernnek is lesz egy-két szava, bár tavaly a Lyon állította meg őket…

Bizalmasa elmondta, miért hagyta el Pep Guardiola a Bayernt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top