Interjúk és nyilatkozatok

Boateng: Hansi építő jelleggel kritizál / Alaba hallgasson a szívére



Jerome a német Goal szerkesztőjének, Dennis Melzernek adott interjújában társadalmi témákat is érintett, de mi a futballal kapcsolatos mondatait emeltük ki – beszélt Hansi Flickről, a válogatottságról, a BL-döntőről, a sikeréhségről, a jövőjéről és Alabáról is.

A koronáról: Természetesen szívesen játsznánk ismét közönség előtt, de az emberek egészsége, egzisztenciája az elsődleges. Az éttermek és bárok bezárása miatt sok ember került a csőd szélére, fontos, hogy ezeknek az embereknek is segítsünk. Remélem megtanuljuk, hogy a krízis után jobban becsüljük az életünket és a kiváltságainkat.

A Hansi Flick alatt mutatott fejlődéséről: Bizalomra van szükségem, élveznem kell a labdarúgást és örömmel kell edzésre járnom. Egyáltalán nem arról van szó, hogy minden meccset abszolválni akarok. A lényeg az, hogy tisztelettel bánjunk egymással. Hansi Flick őszinte érdeklődést tanúsít az emberek iránt és őszinte is velük.

Arról, hogy napirenden volt a távozása: Miután Hansi nemsokkal átvette a csapatot azt mondta: „Jerome, tudom mire vagy képes. A legfontosabb, hogy fitt legyél.” Decemberben azt mondta, hogy én döntöm el a sorsomat, de örülne, ha maradnék. Hansi Flick biztosított engem arról, hogy ugyanolyan esélyt kapok, mint a többiek, ha teljesítek. Számomra ez elég volt.

FC Bayern determines transfer strategy - trio around Boateng should go - World Today News


Kivel hasonlítaná össze leginkább Flicket? Mindenki rávágná: Jupp Heynckesszel – és ez igaz is. Jupp is nagyon érdeklődött az ember iránt és mindig segíteni akart. Ha kritizált, akkor abból tanultál. Építő jelleggel tette, nem pedig azért, hogy kikerüljön a célkeresztből.

Miben egyedülálló Hansi Flick? Más időt élünk, más futballt játszunk. Hansi Flick nagy hangsúlyt fektet a modern játékfilozófiára. Több klubnál is tapasztalatot gyűjtött, amikor hospitált náluk. Jupp Heynckes egyszer mesélte, hogy csak a pályafutása végén, nyugalomban kezdett el igazán fejlődni. Ez a nyugalom jellemző most Hansi Flickre is, és ez lenyűgöző.

Arról, hogy a németek 6-0-ás veresége után sem hívják be a válogatottba, illetve készen állna-e visszatérni: Tavaly ezt világosan lekommunikálták. A DFB ezt az utat választotta, tiszteletben kell tartani – és én ezt is teszem. Többször is nyilatkoztam a dologról, ahogyan a szövetség munkatársai is tették. Alapvetően nem zárom ki, de ez attól is függ, hogy az adott pillanatban milyen érzéseim lennének.

Arról, hogy a BL-döntőben sérülés miatt le kellett cserélni: Természetesen nagyon szomorú voltam, mert sokáig keményen dolgoztam rajta. Ettől függetlenül meglett a munka gyümölcse.

Hansi Flick confirms Jerome Boateng injury isn't serious - Bavarian Football Works


A BL-döntő lefújása utáni pillanatairól: Hihetetlen volt. Nem lehet szavakba foglalni, hogy milyen érzés volt elérni ezt az eredményt a csapattal – főleg az azt megelőző, nehéz időszakot követően. Abban a pillanatban nem is gondoltam már a sérülére, egyszerűen csak ünnepeltünk.

Arról, hogy Lewandowski nem sokáig gondol a sikerekre, mert az újabbakra kell koncentrálni: Ez igaz és jelzi ennek a csapatnak a karakterét. Nagy konkurenciaharc uralkodik a csapatban, az edzéseken is. Mindenki mindig győzni és fejlődni akar. Az FC Bayernnél nem vagyunk elégedettek, ha csak döntetlent játszunk. Ez különböztet meg minket a többi csapattól.

Arról, hogy a sajtóhírek szerint a Bayern nem hosszabbít vele: Meglepődtem ezen és azt szerettem volna, ha előtte összeülünk ezt megbeszélni. Viszont már nem foglalkozom ezzel. Mindig is mondtam, hogy szívesen próbálnék ki valami újat és szívesen vállalnék új kihívásokat. Nagyon jól és fitten érzem magam, az elmúlt hónapokban jó teljesítményt nyújtottam. Ez is egy olyan visszajelzés, amit Hansi Flicktől és a csapattársaimtól kaptam és számomra ezek a legfontosabbak. 100 százalékig arra koncentrálok, hogy a tavaly megszerzett öt címet megvédjük a csapattal. Ha eljön a válás ideje, büszkén fogok visszatekinteni az elmúlt évekre és a csapattal aratott sikereinkre. Nem sok labdarúgó élhetett át hasonló élményeket. Ugyanakkor teljes motivációval tekintek előre, és kíváncsian várom, hogy mi vár rám.

Arról, hogy Alaba nem hosszabbított és pénzéhesnek állítják be: Ez egy nagyon kényes téma. Nem ismerem a részleteket és nem is akarok nyilatkozni róla. Tudom, hogy David emberként és futballistaként is nagyszerű – csak annyit tudok mondani, hogy a karaktere nem érdemelte ki, hogy a híradásokban pénzéhesnek állítsák be őt.

Mit tanácsolna Alabának? Azt, hogy hallgasson a szívére. Csodálatos embernek tartom őt. A Bayern érdekében is remélem, hogy maradni fog. David elsősorban a barátom, boldognak kell lennie.

Boateng: Hansi építő jelleggel kritizál / Alaba hallgasson a szívére
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top