Bajnokok Ligája

Goretzka: Jobban akarjuk kontrollálni a játékot / Folytatni akarjuk a szériánkat



Goretzka a Salzburg elleni mérkőzés előtt tarott sajtótájékoztatót.

 

A Kimmich nélküli védekező középpályáról: Jo természetesen hiányzik. Elég gyakran kiveséztük már, hogy milyen fontos ő nekünk ebben a pozícióban. Reméljük, hogy gyorsan fitté válik.

Arról, hogy a feszes menetrend befolyással van-e a játékstílusra: Tavaly abból éltünk, hogy egy hihetetlenül intenzív játékot nyújtottunk és így fölöztük le az ellenfeleinket. Mindig nagyon fitten léptünk pályára. Most is azok vagyunk, de a sokoldalkúbb játék érdekében más-más taktikai irányvonallal lépünk pályára.

A nyolcaddöntő-kvalifikációról: Ez a célunk! Győzni szeretnénk. Nagyon komoly szériánk van a Bajnokok Ligájában, ezt szeretnénk folytatni tovább.

Az odavágó tanulságairól: Az első meccs nehéz volt, láttuk az ellenfél kvalitásait. A visszavágónál az a jó, hogy elemezhetünk pár dolgot, és ezt meg is tettük. Holnap jobban akarjuk kontrollálni a játékot.

A szerződéséről: Másfél évig él a szerződésem, nem helyezek nagy nyomást erre a kérdésre. Brazzoval és Hansival folyamatos kapcsolatban állok.

A Salzburgról: Az odavágón láttuk, hogy milyen kvalitások rejlenek bennük. A neves távozóik is magukért beszélnek – a csapat tele van tehetséggel, nem lesz egyszerű a feladat számunkra.

A válogatott vereségéről: Normális dolog, hogy egy ilyen meccs után jönnek a kritikák. Úgy gondolom, hogy személy szerint fel tudtam dolgozni. Egy kis időre volt szükség ehhez, de a klubnál új kihívás várt rám.

Változik-e a játéka a középpályán? Biztosan, főleg a hatos poszton értelmezik másképp a játékosok a feladatokat. Részben alkalmazkodtam, mert a Bremen ellen nem voltam olyan gyakran a büntetőterület körül. Természetesen örülök, ha olyasvalaki van mellettem, akinek megvannak az erősségei a védekezésben, hogy több területem legyen előre. Joshua mindig nagyon sok labdaérintéssel játszik, ezt kompenzálnunk kell. Az előző meccseken a belsővédő próbált meg nagyobb részt vállalni a játékfelépítésben. Alapvetően viszont készen állok ebben is jobban bevetni magam.

Goretzka: Jobban akarjuk kontrollálni a játékot / Folytatni akarjuk a szériánkat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top