Bajnokok Ligája

„Manu szenzációs, élete formájában van” – Reakciók: FCB 3-1 Salzburg



A Salzburg elleni 3-1-es győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Az volt a célunk, hogy lezárjuk a csoportkör érdemi részét. Az első félidőben túl sok volt a könnyed labdavesztésünk, a saját dolgunkat nehezítettük meg. A második jobb volt és a kiállítás után sem akadtak különösebb problémáink. Elégedett vagyok – négy meccs, négy győzelem. Nagyon hatékonyak voltunk, hátul pedig van egy világklasszis kapusunk.

Neuerről: Amióta én vagyok az edző, Manu szenzációsan játszik. Élete formájában van. Ha az ellenfél támadója szembejön vele, brutálisan nehéz ellene, mert a kapu egyre kisebbé válik számára. Szenzációsan csinálja ezt, őrületes a reflexei is. Nagyon örülök, hogy ilyen formának örvend, de ez nem a véletlen. Manu egy hihetetlen profi, aki nagyon koncentrált,  ezért hétről hétre topteljesítményt tud nyújtani.

Manuel Neuer: Gewohnt sicher. Verhinderte nach 16 Minuten den Rückstand, als er im Eins-gegen-eins gegen den deutschen U21-Nationalspieler Mergim Berisha entschärfte. Kurz darauf leistete er sich eine ungewöhnliche Gelbe Karte, als er

Richardsról: Voltak személyi problémáink, a végén neki is volt egy kis vádliproblémája. Pavardot le akartam hozni, mert kapott egyet a bokájára, ezért Richardsot a baloldalra kellett vezényelnem, Hernandez így bejöhetett, örülök, hogy ismét játszhatott. Szombaton nem nézett ki jól a dolog, de az orvosi részlegünk jó munkát végzett, így visszakaphattuk őt.

Rocáról: Marc jól debütált, elégedett lehet vele. A kiállítása nyilván őt bosszantja a legjobban.

Maradona haláláról: Nagyon szomorú, hogy ilyen korán elment – a saját korszakában a világ legjobb játékosa volt. Hihetetlenül laza volt – például a zenére való bemelegítése is egy abszolút csúcsmomentuma. Egy igazi művész és egy zseniális futballista volt.



Manuel Neuer: Az a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset – sorozatban negyedszerre is az idei Bajnokok Ligájában. A csoportgyőzelem egy remek lépés a megfelelő irányba. A második félidőre fel kellett fejlődnünk, mert le akartuk tisztázni a meccset. Erős Salzburg ellen játszottunk, a Werder-féle szituációk bármikor előfordulhatnak. A védelmünk mindig kapott gól nélkül akarja végezni, de ez nem mindig lehetséges.

Maradona haláláról: Szomorú nap ez a világfutball számára. Diego Maradona egy abszolút legenda és a világ valaha volt egyik legjobb játékosa. Tudom, hogy mekkora világklasszis volt. Soha nem láttam őt élőben játszani, de azt tudtam, hogy mennyire szerette a labdarúgást.

 

 

Jesse Marsch, a Salzburg edzője: Kár érte. Mindkét meccsen jó Bayern ellen játszottunk, de túl sok gólt kaptunk, a lehetőségeinket sem használtuk ki. Veszélyesek voltunk, voltak nagyszerű helyzeteink és remek kontráink is. De nehéz egy ilyen nagyszerű kvalitású csapat ellen védekezni. Most a Bayernre van szükségünk – David Alabától kérdeztem, hogy képesek-e megnyerni a következő két BL-meccsüket. Azt mondta, hogy megpróbálják.

Zlatko Junuzovic, a Salzburg csapatkapitánya: Sokminden bennevolt a meccsben, főleg a helyzeteink miatt. Nagyon összetetten és szervezetten védekeztünk, majd kaptunk egy olyan gólt, amit megakadályozhattunk volna. Egy ilyen teljesítmény után a vereségnél mindenképp több volt benne.

„Manu szenzációs, élete formájában van” – Reakciók: FCB 3-1 Salzburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top