Bundesliga

Flick: Sülének szüksége van a jó fizikumra / Sané mindig jó egy gólra



Hansi Flick a Stuttgart elleni mérkőzéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.

Sanéról: Száz százalékosan fitt. Nagyon hatékony, de csakúgy, mint másoknak, neki is volt pár felesleges labdavesztése a Salzburg ellen, egy az egyben sem annyira tudott érvényesülni. Ennek megvannak az okai, de beszéltünk róla. Megpróbálja a következő meccseket jobban abszolválni. Ha játszik, akkor dinamikus és mindig jó egy gólra. Világos, hogy szüksége van még egy kis időre, de meg fogja kapni. Nagyon elégedettek vagyunk vele.

A védekezésről: Ha nálunk a labda, gyakran hibázunk, teniszben ezt ki nem kényszerített hibának nevezik. Ebben fejlődnünk kell. Senki nem számol hibás passzal, ezért másképp helyezkedünk és ismét nyomást kell kifejtenünk a labdára. Ez csapatmunka, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből, csakúgy mint a támadásból. Nagyon sok meccsünk van, érthető, hogy nem tudunk mindig olyan magasan koncentrálni – viszont ezeket a találkozókat nyerjük és ez a fontos. Azt a kevés dolgot, amit nem csinálunk olyan jól, a markunkba kell venni, az edzésidő hiánya viszont tükröződik a pályán. Az elemzés során beszélünk és kiadjuk a játékosoknak a feladataikat a Stuttgart elleni nehéz mérkőzésre.

Süléről: A záróedzés után döntünk, hogy ott lesz-e a keretben. Mindent elmondtam neki, nem kell semmit sem belemagyarázni. Az edzői stábbal dolgoznunk kell a dolgokon. Nyugodtak vagyunk és megkapja az időt. Hihetetlenül jók a kvalitáai, de a potenciáljához szüksége van a jó fizikai állapotra.

Nianzouról: Róla is a záróedzés után fogunk dönteni. Jó fejlődést vett, de még nem tud 100 százalékosan teljesíteni. Ő egy magas kvalitásokkal rendelkező fiatal játékos. Nagyon fejlődőképes, mindannyian örülünk, ha ott lesz a pályán – azt viszont még nem tudom megmondani, hogy mikor.

A csapaton belüli szószólók jelentőségéről: A jó kommunikáció fontos, és ezt minden játékosunkkal ápoljuk. Edzőként fontos, hogy nyitottan és őszintén beszéljen az ember egy játékossal. Mindenki elmondhatja a véleményét, szeretnénk is ezt – legyen szó vezérjátékosról vagy egy fiatal tehetségről. Van pár játékosunk, akiknek fontos a jelenléte a pályán és a klubban is, az FC Bayernnél ez teljesen normális. Sokat beszélünk, természetesen nem lehetünk mindig egy állásponton. De fontos, hogy mindannyian egy célt kövessünk.

Pressetalk im Liveticker: Hansi Flicks Einschätzungen zum Bundesliga-Gastspiel beim VfB Stuttgart.


Boateng jobb, mint valaha? Nehéz összehasonlítani egy játékost mással vagy a korábbi teljesítményével. Mindannyian örülünk, hog Jerome ilyen fejlődést mutatott – saját magáért tette, de ez természetesen a stáb és az edzői csapat érdeme is. Profi hozzáállása van, ezért képes száz százalékos formát nyújtani.

A személyi helyzetről: Pavard kapott egy rúgást, de ott lehet. Rosszabbnak tűnt, mint volt. Tolisso is ott lesz, jól edzett tegnap. A többit majd a záróedzés után meglátjuk.

A menetrendről: Miért kellene erre gondolnom? Nincs más megoldás. Jó és széles keretünk van, Hasan jó munkát végzett – így át tudjuk vészelni az olyan szituációkat, mint amikor valaki megsérül. Egyszerűen ilyen ritmusban kell lennünk. Játszani és győzni akarunk, tovább folytatni az útunkat. Csak az a csapat sikeres, amelyik jól alkalmazkodik a körülményekhez.

A Stuttgartról: Egy nagyon játékerős csapat, gyors spílerekkel. Ők szerezték a legtöbb gólt kontrából, joggal szerepelnek előkelő helyen a tabellán. Lenyűgöző, hogyan érvényesítik a játékukat, bátrak és következetesek. Biztos, hogy egy nehéz meccs vár ránk.

Az ex-stuttgarti Pavardról: Remélem, hogy még motiváltabb lesz és elő tudja hívni a jó teljesítményét. Nagyot fejlődött és szuper szezont játszott. Védekezés mellett a támadásban is jó hangsúlyt tud adni a játékunknak. Pont azt nyújtja, amire szükségünk van.

Lucasról és a Stuttgart, valamint az Atletico elleni rotációról: Abszolút a Stuttgart elleni meccs áll a fókuszban, nem gondolok arra, hogy ezután mi vár ránk. Hernandeznek volt egy erőteljes véraláfutása, de a Salzburg ellen hál’istennek be tudtuk őt cserélni. Tegnap célszerű volt őt ismét kezelni, ezért nem edzett.

Flick: Sülének szüksége van a jó fizikumra / Sané mindig jó egy gólra
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top