Bundesliga

Coman formában, a Bayern már 31 gólos | Statisztikák: VFB 1-3 FCB



A Stuttgart elleni 3-1-es győzelemmel kapcsolatos érdekességek és statisztikák.

 

BUNDESLIGA-REKORDBEÁLLÍTÁS

Douglas Costa találata volt a Bayern idei 31. gólja a ligában – a szezon ezen szakaszában ennyit csak a Frankfurt tudott szerezni az 1974/75-ös idényben – ők akkor a szezon végén 89 gólig jutottak.

A Bayern a 65. meccsét nyerte a Stuttgart ellen – a ligatörténelemben csak a HSV ellen tudott ennyiszer győzni egy klub, a Bayern.

Bundesliga Bulletin: Dismal Dortmund, businesslike Bayern and sorry Schalke | Sports| German football and major international sports news | DW | 28.11.2020

Bayern-statisztikák:

A Bayern a legutóbbi 37 tétmeccsén, ebből 22 bajnokin mindig lőtt legalább egy gólt.

A Bayern a legutóbbi 23 feljutó elleni idegenbeli meccséből 22-t megnyert – csak 2019 áprilisában veszített pontokat Nürnbergben, az a meccs 1-1-re végződött. AKkor még Niko Kovac volt az edző.

Kilenc meccs után szerzett 22 ponttal a legutóbbi négy év legjobb szezonrajtját produkálta a Rekordbajnok.

A mérkőzés eleji Lewa-fejes volt a Bayern idei hetedik kapufája a bajnokságban – a Stuttgarttal együtt vezetik ezt a kategóriát.

Le Borussia Dortmund s'effrite, le Bayern Munich en profite - Eurosport


Egyéni statisztikák:

Karrierje során először talált be sorozatbeli harmadik tétmeccsén Kingsley Coman. Múlt hétvégén a Bremen, hétközben pedig a Salzburg hálóját vette célba.

Lewandowski a 12. gólját szerezte az idei bajnokságban. Kilenc játéknap után csak tavaly lőtt többet, 13-mat, de idén csak nyolc meccset abszolvált.

Manuel Neuer a 414. bajnoki mérkőzésén lépett pályára, az aktív játékosok közül ez a legtöbb.

Douglas Costa az első gólját szerezte, miután októberben visszatért a Bayernhez. Korábbi müncheni periódusában 2017 márciusában volt eredményes. A gólja volt a Bayern idei ötödik olyan gólja, amelyet csereként beállt játékos szerzett, ez ligacsúcs.

A 18 éves Tanguy Nianzou az első játékperceit abszolválta a Bayern játékosaként, a 69. percben a sérülés miatt lecserélt Boatenget váltotta.

Flick: "Estoy feliz de que Nianzou haya hecho su primer partido" - FC BAYERN MEXICO

Coman formában, a Bayern már 31 gólos | Statisztikák: VFB 1-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top