Ma este összecsap a Bundesliga első két helyezettje, a címvédő FC Bayern München és a két magyarral az Allianzba utazó RB Leipzig. Mutatjuk, mit kell tudni a rangadó előtt.

A bajorok egy sikeresnek mondható hétközi BL-találkozó után újult erővel vágnak neki a kemény menetrend következő állomásának. A kulcsjátékosok pihentek, így a mai mérkőzésen a legjobb Bayernt láthatjuk, mind kezdőben, mind játékban. „Csak” a Davies, Kimmich, Tolisso trió hiányzik a keretből, illetve Zirkzee erőnlétével akadtak gondok. A kiváló formában játszó Kingsley Coman és a góllövőlistát vezető Robert Lewandowski természetesen ott lesz a csapatban, bár utóbbi egyik nem kedvelt ellenfele ellen léphet pályára, hiszen nyolc Lipcse elleni meccséből négyen nem szerzett találatot.

A Leipzig kilenc mérkőzéséből csak egyet veszített el: október végén a Mönchengaldbach verte meg őket. Megszokhattuk, hogy a Gulácsi Pétert kapuban tudó lipcseiek viszonylag kevés gólt kapnak és ez nincs máshogy idén sem. A magyar kapus eddig csak hat gólt kapott, amivel természetesen ligaelső. Ezen a területen a Bayernnek némi javulásra van szüksége, hiszen ők 13 góllal állnak az első helyen.

A nem igazán nagy történelemmel rendelkező derbi előző két felvonása döntetlennel ért véget, emellett pedig Julian Nagelsmann, a vendégek fiatal vezetőedzője egyike azoknak a személyeknek, akik képesek voltak megállítani Hansi Flick Bayern Münchenjét. Csak ellenük nem volt képes gólt szerezni a bajor alakulat, mióta a sikeredző a színre lépett. Termlszetesen erre hajt ezúttal is a Lipcse, amelynek hátsó sorában a Konaté, Upamecano, Halstenberg hármas várható.

Elől is veretes a névsor, a fiatal, labdaügyes támadó, Dani Olmo és a robosztus dán csatár, Yussuf Poulsen is játékra kész, de a liga egyik legjobb középpályása, Kevin Kampl és a villámgyors spanyol balbekk, Angelino is megnehezítheti a Bayern dolgát. Utóbbi a csapat jelenlegi házi gólkirálya négy egységgel.

Hogy mire megy a Bayern az idén bajnoki címre hajtó Lipcse ellen, azt 18:30-as kezdéssel a Sport 2-n lehet élőben követni!



Nyilatkozatok

Hansi Flick: „A Leipzig nagyszerű fejlődésen ment keresztül, ott voltak a Bajnokok Ligája elődöntőjében is. Ez az edzőhöz vezethető vissza. Amikor Hoffenheimbe kerültem, már tudtam, hogy Julian egy topedző, ezt bizonyítja most Lipcsében is. A csapata nagyon változatos focit játszik, gyorsan támadnak és jól fejtenek ki nyomást az ellenfélre. Nagyra tartom ezt a játékstílust, csakúgy mint az edzőjüket – miattuk tartanak ott, ahol. Meghatározó lehet, hogy készen álljunk többet beleadni, mint a Lipcse. […] Ezek a csúcsmeccsek mindig különlegesek. A bajnokok mindig készen állnak, ha komoly tétmeccs áll előttük, ezért azt várom a csapatomtól, hogy bizonyítsák: jobban tudnak játszani az elmúlt hetekben látottaknál. Az a célunk, hogy itthontartsuk a három pontot – fontos győzelem lenne.” Bővebben…

Julian Nagelsmann, a Lipcse edzője: „Tavaly nyerhettünk is volna Münchenben. Erre a szombatra egy nagy potenciálú ötlettel készültünk. Egy győzelemmel meg tudjuk előzni a Bayernt és a tabella élére tudunk kerülni.”

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Lucas – Martínez, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

Leipzig: Gulácsi – Konaté, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Adams, Kampl, Angelino – Olmo, Nkunku – Poulsen

A forduló többi mérkőzése

Tegnap: Hertha 3-1 Union

Ma: Bielefeld-Mainz (15:30), Frankfurt-Dortmund (15:30), Freiburg-Mönchengladbach (15:30), Köln-Wolfsburg (15:30)

Holnap: Werder-Stuttgart (15:30), Schalke-Leverkusen (18:00)

Hétfő: Hoffenheim-Augsburg (20:30)

Gulácsiékkal derbizünk | Előzetes: Bayern vs. Leipzig
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top