Egyéb

Rummenigge kritizált: „Löw magyarázatot adhatott volna a történtekre”



A Leipzig elleni 3-3-mas mérkőzést megelőzően Karl-Heinz Rummenigge reagált arra, hogy Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere állt ki pénteken a szövetségi kapitány Löw védelmében. Nagelsmann és Matthäus is reagált.

Karl-Heinz Rummenigge:

„Ha őszinte akarok lenni, akkor a DFB-nél jelenleg túl sok minden szól Oliver Bierhoffról és kevés Joachim Löwről. Ha a Bayern Münchennél rossz a játék, az edzőnek és nem a sportigazgatónak  kell megjelennie a sajtótájékoztatón. Ő lényegesen kevesebbet tud elmagyarázni, mint az edző, aki a csapatot irányítja. Azt is elmagyarázhatná, hogy miért nem megy olyan jól a szekér. Ha 6-0-ra kikapsz a spanyoloktól, akkor nem csak az újságírók, hanem a drukkerek is magyarázatot várnak arra, hogy miért ment félre egy ilyen meccs. A DFB-nél egy kis problémát jelent, hogy az elnökségben nincs senki, akit az ember szakembernek tud elképzelni. Szerintem Jogi Löw is jobban tenné, ha támadóbban, és nem ilyen defenzíven lépne fel ebben a szituációban. Biztos jól el tudná magyarázni a miérteket és a jövőben is biztos jobban csinálná a dolgokat.”

FC Bayern: Rummenigge attackiert Löw und Bierhoff - Eurosport

November végén a DFB bejelentette, hogy Löw marad a kapitány – párnapos csend után pénteken Oliver Bierhoff tartott sajtótájékoztatót, amelyben elmagyarázta, hogy miért tartják meg a jelenlegi edzőt:



Bierhoff szerint 2019-ben minden célt elértek: a csapat játékban fejlődött, tízből csak egy válogatott meccset veszítettek el és csoportelsőként kvalifikálták magukat az EB-re. Elmondása szerint 2020-ban, a nehéz szituáció miatt az edző nem is tudta igazán fejleszteni a csapatot – a srácok tíz hónapig nem jöttek össze, edzés is alig volt, így pedig taktikailag is nehéz volt dolgozni a csapattal, ráadásul sok kulcsember nem állt a rendelkezésre. Elmondta továbbá, hogy a folyamatos rotáció miatt a minőség sem volt folyamatos, ezen körülmények mellett viszont a kapitány jó munkát végzett, egy félresiklott mérkőzésből nem vonnak le komolyabb következtetéseket.

Bierhoff: "Schnelle Spieler wie Sané, Werner oder Gnabry stehen nicht so für Ballbesitz" © DFB-TV

Löw ezen a hétvégén nem jelent meg egy helyszínen sem, otthon követi figyelemmel a mérkőzéseket. Rummenigge szerint csak nyáron, az EB után derül ki, hogy megfelelő döntés volt-e őt megtartani őt. A Lipcse elleni mérkőzés után Nagelsmann és Matthäus is reagált Kalle szavaira.

Julian Nagelsmann: „A közlésmód összességében negatív volt. Jogi sok jó pillanatot élt át a válogatottal, sok meccset és címet nyert és nyáron is biztosan azok közé fog tartozni, akik ott lehetnek a végelszámolásnál. Lehet, hogy mindegyikünknek vissza kell fogni magát a nyilatkozattételben és hagyni kell dolgozni őt.”

Lothar Matthäus: „Teljes mértékben alá tudom írni azt, amit Karl-Heinz mondott, igaza van. Ha a sportszakmai részét nézzük a dolognak, az edzőé a felelősség, neki is kell kiállnia az újságírók elé. A DFB-nél nem olyan emberek ülnek, akikből a Bayern vagy más csapatok vezetése mindig is állt. Szerintem jól tenné a DFB, ha egy korábbi válogatott játékost is bevonnának a vezetésbe. Rengetegen vannak közülük, akinek kedve is lenne hozzá. A DFB-nek tennie kell valamit ebben az irányban.”

 

Rummenigge kritizált: „Löw magyarázatot adhatott volna a történtekre”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top