Bundesliga

Flick: Számomra Coman az egyik legjobb / Kimmich jó úton halad



Hansi Flick az Union Berlin elleni szombat esti mérkőzést megelőzően válaszolt az újságírók kérdéseire.

Az Union Berlinről:

Csak pozitívan lehet rájuk tekinteni. Nagyon nagy szenvedéllyel és fizikai jelenléttel mennek bele a párharcokba. Max Kruse természetesen nagyon fontos igazolás volt számunkra – ő egy nagyon intelligens játékos, de sajnos nem léphet pályára. Mindig ki tudnak szabadulni a nyomás alól. Utánunk és a Dortmunddal együtt nekik van a legtöbb góljuk, sok olyan játékosuk van, akik képesek betalálni. Nagyon intenzív meccs lesz, fel kell készülnünk rá.

Arról, hogy mennyire várják a szünetet:

Várjuk a soron következő három mérkőzést. Szerdán a BL-ben győzelemmel zártunk a Moszva ellen. Nagyon eredményes évünk volt. A csapat büszke lehet és a Lokomotiv elleni mérkőzésből is le lehet vonni a tanulságokat. Kapott gól nélkül zártunk egy nagyon defenzív csapat ellen. A pontrúgások is egyre jobbak. Pozitívan akarjuk lezárni a különleges 2020-as esztendőt.

A kapott gólokról:

A tabella élén vagyunk. Nem tudunk már változtatni a bekapott gólok számán, de kompaktabban akarunk védekezni. Nem az a célunk, hogy ilyen sok gólt kapjunk. Sokat kell változtatnunk a felálláson, főleg a védelemben, így hiányzik az összeszokottság. De ebben fejlődni akarunk és fejlődnünk is kell. Ettől függetlenül ott vagyunk, ahol lenni akarunk: az élen és ezen nem akarunk változtni.

Mennyire változtatta meg a szurkolók hiánya a labdarúgást?

Mindannyian a szurkolókért vagyunk. A pályán sokat hallani az ellenfél padjáról is. Ez nagy kihívást jelent, de együtt kell élnünk vele. Senki sem tudja mi lesz. Nincs kilátásban, hogy a rajongók visszatérnek, de örülünk, hogy játszhatunk.

A személyi helyzetről:

Tolisso tegnap edzett, meglátjuk hogyan reagál a további terhelésre. A záróedzés után fogunk döntést hozni – Kimmich is jó úton jár, talán a jövő héten kiveheti a részét a csapatedzésből is.



Milyen célokat tűztek ki a BL-ben?

A klub, a csapat és az edzői stáb a lehető legnagyobb sikereket akarja elérni. A nyolcaddöntőt is nagyon várjuk. A Bajnokok Ligája különleges dolog, egy speciális versenysorozat. Láthattuk, hogy a lisszaboni győzelem után milyen érzelmek szabadultak fel bennünk. Ezért az érzésért mindent meg akarunk tenni. Az alap viszont a Bundesliga, ezért itt is nagyon sikeresek akarunk lenni.

Az ifijátékosokról:

Fontos, hogy az U23-mas keretben vannak olyan játékosok, akik mindig ki tudnak minket segíteni. A srácok nagyon jó fejlődésen mennek keresztül. Jó úton járunk, hogy integráljuk a tehetségeket, ez természetesen örömmel telíti el az edzői stábot.

Coman erősségeiről:

Fontos, hogy bízik a szervezetében és az erősségeiben. Jótékony hatással van rá, hogy teljesen fitt – védekezésben nagyon jól besegít és azonnal presszingel, sok gólhoz is járult hozzá. Ezt akarjuk látni egy szélsőtől – számomra ő az egyik legjobb ebben a pozícióban.

Davies fontosságáról:

Hihetetlen sebességgel közlekedik, ezáltal kiszámíthatatlanabb, ha a szélen szerepel. A pálya utolsó harmadában jól cselez és nyitja meg a területeket. Védekezésnél is mindig lefüleli a labdát.

Lucas vagy Davies játszik-e balbekként?

Lucas is nagyon jó volt a pozíciójában. Kivárunk és az edzői stábbal átgondoljuk, hogy ki jelent jobb opciót a mérkőzésre.

Sanéról:

Volt egy komoly sérülése, a Hoffenheim ellen pedig újra megsérült. Biznía kell a testében. Nagyon önkritikus játékosnak és embernek ismertem meg őt. Az elmúlt hetekben jó fejlődésen ment keresztül, nagy javulást látok a kvalitásaiban.

Lewandowskiról:

A klubnál mindannyian reméljük, hogy őt választják a világ legjobbjának, abszolút megérdemli. Szombaton biztosan bevethető lesz.

Flick: Számomra Coman az egyik legjobb / Kimmich jó úton halad
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top