Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: Musiala óriási tehetség / Kimmich megtestesíti a Bayern-gént / Haaland…

Herbert Hainer, a Bayern elnöke a Sport1-nek adott kétrészes nagyinterjújának érdekesebb részleteit közöljük. 

Flickről és a 2020-as évről: Lenyűgöző stílusban nyertük meg a címeket. A csapat olyan látványosan és eredményesen játszott, hogy az FC Bayern a kontinens és talán a világ legjobb csapata. Ez Hansi Flick kézjegye. A szaktudásán kívül sikerült 25 játékosból egy olyan csapatot formálnia, amelyben mindenki harcol a másikért. Az irodám ablakából látom, hogy milyen jól harmonizál a csapat egymással.

Flick 2023-ig szóló szerződése nem rövid? Nem. Hansi Flick jól érzi magát nálunk, ezért nem kell emiatt aggódnia. Hol találna ennél jobb csapatot és infrastruktúrát? Nagyon elégedettek vagyunk vele – ő pedig a Bayernnel.

Flick képes egy korszakot alkotni? Hiszem, hogy Hansi Flick képes nálunk egy olyan fejezetet írni, amely a sportszakmai sikerekről, az emberségről, a személyiségről és a klubnál uralkodó örömról szól. Higgyék el: Mindannyian nagyon örülünk, még ha a nézőtéren egy kicsit izgatottnak is tűnünk – nagy élvezet nézni ezt a csapatot.

Salihamidzicről: Nyáron 2023-ig meghosszabbítottuk a szerződését, amikor sportelnökké neveztük ki őt. Nagyon meggyőző számunkra – már három éve, sportigazgatóként is láthattuk a tevékenységét. A Campus eredményeket ér el és számos címet szereztünk be olyan játékosokkal, akiket Hasan a scout-csapatával együtt szerzett meg. Van értelme annak, amit a jövőről gondol és ahogyan össze akarja állítani a csapatunkat.

Bayern & Germany on Twitter: "Hainer on Hasan Salihamidžić: "In the summer we extended his contract by three years until 2023 when we made him board member for sports, because we are


A Bayern transzferstratégiájáról a koronaidőszakban: A sportszakmai siker áll az előtérben. Évek óta nagyon jól erősítjük a Campust. Fiatal tehetségeket fedezünk fel és igazolunk le. Ott van például Davies, Musiala vagy Richards. Most látni a Campus-munka eredményeit, amit öt évvel ezelőtt kezdtünk. Mindig fogunk topjátékosokat venni, hogy legyen egy olyan csapatunk, amely mindig képes az európai trófeáért vagy a triplázásért játszani.

Sanéról: Nem érdemes aggódni miatta. Sérülésekkel és kezdeti nehézségekkel is küzdött, de több gólt szerzett csereként és képes volt különbséget tenni akkor, amikor beállt. Időt kell adni neki. Fiatal a srác és hihetetlenül sok tehetséggel áldotta meg őt az ég. Sérülések előfordulnak, de vannak olyanok, mint Thomas Müller, aki soha nem sérült – talán a gének vagy a jó bajor levegő miatt van. Sané lényegesen többre képes. Sok dolog játszódik le az ember fejében – egy olyan csapathoz jött, amelyik az abszolút európai élbolyhoz tartozik. Tizenegy, nemzetközi topszinten lévő játékos van a pályán, először be kell épülnie – ez nem megy egyről a kettőre. Új környezetbe került, a családnak is költöznie kell. Mindannyian ismerjük a kvalitásait.

Müller és a válogatott? A jelenlegi formájában Thomas Müller a világ összes csapatának a segítségére válna – Joachim Löw pedig azt mondta, hogy a siker érdekében a legjobb csapatot akarja a pályára küldeni…

Boatengről: Ahogyan azt Hasan Salihamidzic is elmondta, adott időben összeülünk Jerome-mal és ésszerű, fair megoldást találunk mindkét fél számára. Van még időnk addig.

Alabáról: Nagyon jó ajánlatot tettünk Alaba menedzsmentjének, mert szerintünk ő egy nagyon jó játékos. Ez elégedetlenül vissza lett utasítva, úgyhogy visszavontuk az ajánlatot. Ez a jelenlegi állás.

Elege lett a Bayernnek – “Nem létezik már ajánlat Alabának”

Flick szerepéről a szerződéshosszabbításoknál: Jó dolognak tartom, hogy az edző beáll a játékosok mögé. Végül a klubnak kell döntenie arról, hogy mi szolgálja a klub közép és hosszútávú érdekeit. Világosak az elképzeléseink arról, hogy mit akarunk. A különböző megbeszélések során mindig törekszünk arra, hogy fair ajánlatot vázoljunk fel. Tavasszal ez Manuel Neuer és Thomas Müller esetében is jól sikerült.

A fizetési határról: Van a Bayernnél egy határ és azt úgy hívják: lehetetlenség. Ha nem kigazdálkodható, akkor nem tesszük meg. Mindig megpróbáljuk úgy erősíteni a csapatot, hogy legyen esélyünk megszerezni a legfontosabb európai címet – ezt viszont nem a klub pénzügyi erejének rovására fogjuk megtenni.

Haaland lesz Lewa utódja? Ő egy nagyon jó és fiatal srác, biztosan rengeteg potenciál rejlik még benne. Robertnek még három év van a szerződéséből. Meggyőződésem, hogy a fizikális állapota miatt még nagyon sokáig képes arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon – alig sérül és évek óta kiemelkedően játszik. Hogy mi lesz három év múlva, azt most nem tudom megmondani. Egy bizonyos időben biztosan el kell gondolkoznunk Robert Lewandowski helyettesítésén.

Kimmich a Bayern kapitánya lesz? Igen, előfordulhat. Nem csak szakmailag, hanem a személyisége is nagy fejlődésen ment keresztül. Úgy testesíti meg a Bayern-gént, ahogyan szinte senki más. Szenvedélyesen és minden sejtjével az utolsó pillanatig harcol. Ezek olyan erények, amely jó kapitánnyá tennék őt.




Joshua Kimmich is FC Bayern's Player of the Month for September

Musialáról: Ő egy óriási tehetség. A szívemig hatolt, amikor a Lipcse ellen beállva és a 17 évével együtt ilyen elánnal ment – anélkül, hogy a topjátékosokkal teli csapatban egy másodpercig is félt volna. Egyáltalán nem aggódom miatta, nem látszik rajta a túlzott önbizalom sem. Egyszerűen örül annak, hogy játszhat. Hansi Flicknek köszönhetően már most lehetősége van arra, hogy a legmagasabb szinten játszhasson. Nagyszerű látni a fejlődését.

Az elvárásokról: Hiba lenne, ha az előző szezon miatt minden évben mindent meg kellene nyernünk. Természetesen ez nem megy – maximum a követelményünk lehet az, hogy a lehető legnagyobb sikereket érjük el. A Bayern soha nem fog eladósodni, hogy begyűjtse az utolsó pontokat. A triplázás vagy a Bajnokok Ligája megvédése azonban nagyszerű lenne.

Meddig akar a hivatalában maradni? Három évre választottak meg, a lehető legjobban akarom ezt teljesíteni – ezután meglátjuk, de sportőrültként természetesen tetszik ez a feladat, hihetetlenül nagy örömet okoz. Ha az ember annyi sikert arat, mint mi, természetesen még szebb ez a szakma. Számomra fontos, hogy kivegyem a részem a klub irányításából. Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge személyében két olyan kiemelkedő személyiséget veszítünk, akik évtizedekig képviselték a klubot és a német labdarúgást. Ezt az átmenetet szeretnénk a lehető legeredményesebben és gördülékenyen megvalósítani. Egy éve kezdtük, ha sikerül, akkor jó munkát végeztünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top