Bajnokok Ligája

Sorsoltak a BL-ben: A Lazio lesz az ellenfelünk a legjobb 16 között!

Az UEFA ma délben megtartotta az idei Bajnokok Ligája-idény nyolcaddöntőinek sorsolását. A Bayern München a Lazióval mérkőzik meg a kétmeccses párharc során, de német ellenfelet kapott a volt ex-Bayernes Guardiola által irányított Manchester City, az angol bajnok Liverpool és az Európa-liga-győztes Sevilla is.

Története során először találkozik az olasz Lazióval a címvédő Bayern München, hiszen a Bajnokok Ligája február-márciusi nyolcaddöntő párosításai közül az egyik a két klub két mérkőzése lesz. Az ellenfélnek tavaly komoly esélyei voltak az olasz bajnoki cím behúzására, ám a szezon végén végül csak a negyedik helyen zártak, amellyel viszont jegyet váltottak a 2020/21-es BL-idény csoportkörébe. Az F jelű kvartett  (1. BVB, 2. Lazio, 3. Brugge, 4. Zenit) küzdelmeit sikerrel vették a Sasok és a múlt héten 10 ponttal zártak a második helyen. A Simone Inzaghi által irányított csapat egészen az utolsó fordulóig hagyta a továbbjutás kérdését, sőt, majdnem ki is estek, hiszen a mindent eldöntő, Brugge elleni mérkőzés (2-2) utolsó másodperceiben a belgáknak kapufájuk volt.

A Bayern München-Lazio mérkőzés odavágóját 2021. február 23-án, a visszavágót pedig 2021. március 17-én rendezik.

Lazio-Bayern, questione d'attacco: da Immobile-Lewandowski a Klose

Jelenleg Ciro Immobile öregbíti a korábban Miroslav Klose által is képviselt Lazio hírét. Az olasz csatárnál jelenleg kevés jobb támadó van Európában, azonban a kép jobb oldalán található klasszis biztosan közéjük tartozik.

A nyolcaddöntő további párosításai

Borussia Mönchengladbach vs Manchester City
Atlético Madrid vs Chelsea
Leipzig vs Liverpool
Porto vs Juventus
Barcelona vs Paris Saint-Germain
Sevilla vs Borussia Dortmund
Atalanta vs Real Madrid

A címlapon minden bizonnyal a Barca és a PSG összecsapásai lesznek, hiszen a 2016/17-es idényben elképesztő fordulatokat hozó (0-4, 6-1) találkozók óta nem futott össze a két klub. Ezúttal azonban a franciák az előzetes favoritok, miután a katalánok háza táján finoman szólva áll a bál.

A csoportkör elején szép teljesítménnyel, majd a végén nagy szerencsével továbbjutó ‘Gladbachra nehéz feladat vár, hiszen a Pep Guardiola által vezetett City ellen kell kiharcolniuk a negyeddöntőt. Ez a párharc az általános vélekedés ellenére egyáltalán nem lefutott, bár – ahogyan mindez a sorsolás egészére igaz – még messze vannak a mérkőzések. Angol ellenfelet kapott a Lipcse is, amelynek kapujában pont egy Liverpoolt is megjárt magyar, Gulácsi Péter áll. Könnyen elképzelhető, hogy mire egymással találkozik a két klub, addigra Szoboszlai Dominik is Lipcse-mezt ölthet magára.

A Borussia Dortmund csoportgyőztesként a nem kiemeltek közül kapott ellenfelet, amely nem más, mint a spanyol bajnokság ötödik helyén álló Sevilla. Talán az egyik leginkább kétesélyes küzdelem lesz ez, reméjük német továbbjutással.

CL-Achtelfinale: Leipzig und Nagelsmann gegen Liverpool und Klopp - Champions League - Fußball - sportschau.de

Julian Nagelsmann (RB Leipzig) még a Hoffenheim edzőjeként találkozott a Jürgen Klopp által irányított Liverpoollal.

Az Európa-liga német érdekeltségű párharcai

Young Boys vs Leverkusen
Molde vs Hoffenheim

A svájci bajnokság listavezetője és a hamarosan befejeződő norvég liga potenciális ezüstérmese kapta a Bundesliga-klubokat a második számú kontinentális kupasorozatban, amelynek mérkőzései a már említett hetek csütörtökein lesznek és itt a tét a BL-től eltérően még csak a nyolcaddöntőbe jutás.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top