Egyéb

FIFA-gála: Lewandowski és Neuer az év legjobbjai; Flick nem kapott díjat



Ma este kiosztották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség éves elismeréseit, melyek összességében negatív visszhangot váltottak ki a Bayern szurkolóinak körében. A The Best-gálán szobrot kapott Lewandowski, Neuer és bekerült az év csapatába három jelenlegi és egy ex-bajor is.

Ahogy arra számítani lehetett, a Bayern München csatára, Robert Lewandowski és csapatkapitány-kapusa, Manuel Neuer bezsebelte a legjobb férfi játékosnak és legjobb férfi kapusnak járó díjat. A lengyel játékos 52 pontot szerzett a szavazáson és 14 egységel előzte meg a második helyezett Cristiano Ronaldót. Ezen a szavazáson nyolcadik helyet szerzett a nyáron Liverpoolba szerződő Thiago is. Manu a szintén a vörösöknél játszó Alisson Beckert előzte meg a hálóőrök között.

Ami azonban nagy meglepetésnek bizonyult, az a legjobb férfi edző kategóriája, amelyben a Bayern sikeredzője, Hansi Flick toronymagas esélyesnek számított, azonban döntetlen állás mellett (24-24 szavazat), több szövetségi kapitány által kapott vokssal Jürgen Klopp nyerte a trófeát. A ‘Pool mestere a kihirdetés utáni virtuális interjúban szerényen megjegyezte, hogy az ő véleménye szerint is Flick érdemelte volna meg a díjat.

Nem maradt a végén sem megkérdőjelezhető eredmények nélkül a gálaest, hiszen a 2020-as év csapatába – egy más voksolási rendszer miatt – nem került be az egyénileg legjobbnak számító Manuel Neuer. Joshua Kimmich, Alphonso Davies, Lewandowski és Thiago képviselte a BL-címvédőt. 

Noticias – SHALMAN INMOBILIARIA

A FIFPRO 11-e.

A hölgyeknél Lucy Bronze (Lyon, Manchester City) lett a legjobb játékos, Sarah Bouhaddi (Lyon) a legjobb kapus és Sarina Wiegman (Hollandia) a legjobb tréner. Érdekesség, hogy az ebben az évben gyakorlatilag nem is focizó Megan Rapinoe is szerepet kapott a női 11-ben. A Puskás-díjat Heung-min Son nyerte szólógóljáért, míg a szurkolói elismerést a brazil Marivaldo Francisco da Silva kapta, aki rendszeres gyalogol 60 kilométereket, hogy lássa szeretett csapatát, a Sport Recifét. A fair-play-díjat az olasz amatőrligákban focizó Mattia Agnese kapta, aki az egyik bajnokin elsősegélyt alkalmazott eszméletét vesztő ellenfelén.

FIFA-gála: Lewandowski és Neuer az év legjobbjai; Flick nem kapott díjat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top