A BayArenába utazik a Bayern München, hogy megállítsa a Bundesliga idei szezonjának egyetlen veretlen csapatát, a Leverkusent. A támadófocit szerető Peter Bosz, illetve fiatalos gárdája pedig készen áll, hogy megakadályozza a címvédő célját.Mutatjuk, mit kell tudni a derbi előtt!

Miután megnyerte a Rajna-menti derbit, a Bayer Leverkusen továbbra is az élen áll, 12 mérkőzés után 28 pontot begyűjtve. Peter Bosz veretlen alakulatát a mai napon ugyan megelőzheti a Lipcse (ha nyer a Köln ellen), ám ha a ‘Kusen képes lesz legyűrni a Rekordbajnokot, visszaveheti első helyét. Ugyanez igaz a Bayern Münchenre is, amely leheletnyivel jobb gólkülönbséggel rendelkezik, mint az ugyancsak 27 ponttal álló Lipcse.

A vörös-feketék leginkább az ifjú Florian Wirtz formájában bízhatnak. A 17 esztendős támadó középpályás előző két Bundesliga-mérkőzésén betalált, novemberben pedig kiosztott négy gólpasszt is. Ne felejtsük el azt se, ahogyan az elmúlt szezon végén egy hasonlóan fontos mérkőzésen a Bayern ellen is gólt szerzett, igaz, az csak a 4-2-es vereség végeredményének beállítására volt elég. A tinédzser mellett két megbízható csatárja is van a Leverkusennek, hiszen Lucas Alario 8 góllal a Bundesliga góllövőlistájának 5. helyén áll, míg Patrik Schick az előző három találkozóján két gólt és egy asszisztot jegyzett. Nem lesz ott viszont Bosz keretében a szezon elején horrorsérülést szenvedő Arias, a tavaly nagyszerű teljesítményt nyújtó Aranguiz, illetve a Bender ikrek egyike, Sven sem. Pályára léphet viszont a volt Bayern-játékos, Mitchell Weiser is.

Hansi Flick az előző, Wolfsburg elleni 2-1-es győzelem során egy asszimetrikus felállással operált, ám ezen a mérkőzésen szinte biztosan visszanyúl majd megszokott 4-2-3-1-es felállásához. A sérült Leon Goretzka viszont egészen biztosan nem lesz bevethető és előreláthatólag nem játszhat a középpálya két további képviselője, Kimmich és Martínez sem.

A rangadót 18:30-tól a Sport 2 csatornáján követhetitek élőben!

Nyilatkozatok

Peter Bosz, a Leverkusen ezdője: „Nem érdekel, ki az esélyese ennek a mérkőzésnek. Számomra egy ilyen top mérkőzés nem jelent nyugtalanságot. Sportolóként nagy meccseket akar játszani az ember, mert különleges energiát ad. Ez egyike lesz az ilyen találkozóknak.”

Hansi Flick: „Egy győzelem lenne a hab a tortán ebben az évben. Az a célunk, hogy télen a tabella élén legyünk. A Leverkusen egy nagyon erős csapat, akik nagyon jó formában vannak. Számunkra a védekezés ismét nagyon fontos lesz, ugyanúgy, mint annak az elkerülése, hogy labdát veszíttsünk. Ha mindenki 100 százalékos teljesítményt nyújt, akkor nehéz lesz a Leverkusennek megvernie minket.”

Előzetes kezdőcsapatok

Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger, Amiri – Bailey, Schick, Diaby

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Tolisso – Gnabry, Müller, Musiala, Coman – Lewandowski

 

Az éllovas a címvédő ellen | Előzetes: Leverkusen vs Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top