Átigazolási hírek

Nyolc játékos szerződése jár le a Bayernnél – mennek vagy maradnak?



2021-ben is komoly változás történhet a Bayern keretében – pár játékos távozása szinte biztosnak tűnik, az ő pótlásukat kell majd orvosolnia Brazzoéknak.

David Alaba: A Bayern több szerződéshosszabbítási ajánlatot nyújtott az osztrák elé, de az alacsony fizetési tervezet és a megbecsülés hiánya miatt egyiket sem írta alá. A klub visszavonta az összes ajánlatát. Ha Alaba maradni akar, saját magának kell megkeresnie a klubot. Távozása egyre valószínűbb, jó eséllyel a Real Madridban folytathatja.

Jerome Boateng: Hansi Flick irányítása alatt a többedvirágzását élte, főleg az előző szezonban nyújtott remek teljesítményt. Az új idényben több játékoshoz hasonlóan kicsit kiégett benyomást kelt, de a jövője még kérdéses. Ő szívesen maradna, de előszeretettel próbálna ki valami újat is – a klub valószínűleg nem fogja marasztalni őt, főleg ha leigazolják a régóta szóban forgó Dayot Upamecanót is a védelembe.

Javi Martínez: Napokkal az október eleji átigazolási időszak lezárta előtt úgy tűnt, hogy biztosan távozik, ráadásul korábbi csapatához, az Athletic Bilbaohoz igazol. A Sevilla elleni budapesti Szuperkupa-döntőben lőtt győztesgólja után azonban lassan, de biztosan annyiban maradtak a távozásáról szóló hírek, végül a klubbal együtt azt a döntést hozták, hogy kitölti a szerződését Münchenben. Távozása több, mint valószínű.

Super sub Javi Martinez heads Bayern Munich to European Super Cup glory -  Eurosport


Douglas Costa: A Juventustól kölcsönvett szélső a második szakaszát futja Münchenben, de egyelőre nem hozza azt, amit eleinte várhattak tőle. Csak pillanatokra tud maradandót alkotni, ügynöke szerint is valószínűtlen, hogy a Bayern kivásárolja őt a Juvés kontraktusából. Coman, Sané és Gnabry mögött csak a hierarchia negyedik helyén szerepel, talán már Musiala is fontosabb szerepet játszik nála, mint ő.

Eric Maxim Choupo-Moting: Párizsi szerződése lejártával nagy reményekkel érkezett Münchenbe, Lewandowski pótlásaként – három gólt már szerzett is. Elfogadja a helyzetét és a csapatba is jól beilleszkedett. Ha Zirkzeet kölcsönadja a klub, akkor elképzelhető, hogy a Bayern hosszabbít a 31 éves hamburgi születésű sráccal a klub.

Ron-Thorben Hoffmann: A Bayern II stabil embere, sok bravúr, érett kapusjáték jellemzi. 21 évesen még nem kapott lehetőséget a profiknál, Neuer és Nübel mögött nincs is sok esélye erre – korábban már szóvá tette, hogy a jó teljesítménye miatt lehetőséget kaphatna az U21-es válogatottban. Erre nem került sor, de egy magasabb osztályú csapatban nagyobb figyelem hárulhatna rá. Ha erre vágyik, akkor valószínűleg nem sokáig ragad meg a Bayern II-ben. Csak nehogy úgy járjon, mint a nagy reményekkel távozó Früchtl, aki egy meccset nem játszott még Nürnbergben…

Angelo Stiller: A 19 éves tehetséget – Feinnel együtt – egy éve még nagy reménységnek kezelték a Bayernnél – fontos részt vállalt abból, hogy az U23-mas csapat megnyerte a német harmadosztályt. Az akkori edző, Sebastian Hoeness azóta Hoffenheimbe költözött és szívesen megszerezné korábbi játékosát. Stiller vissza is utasította a Bayern ajánlatát, nem írta alá az új szerződést. Valószínűleg távozik.

Tiago Dantas: A 20 éves portugál középpályást a Benficától vette kölcsön a klub, januártól már a proficsapatban is bevetheti őt nagy támogatója, Hansi Flick. Ha Musialához hasonlóan az ő játéka is reményteli lesz, akkor a klub biztosan élni fog a vételi opciójával.

Nyolc játékos szerződése jár le a Bayernnél – mennek vagy maradnak?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top