Interjúk és nyilatkozatok

Sarr: A Bayern egy jutalom azért, amiért soha nem adtam fel



Bouna Sarr a Bayern magazinnak adott interjújának nyilvánosan megjelent részleteit közöljük az fcb.de-ről.

 

Salut, Bouna – Lyonban közvetlenül a Stade Gerlandnál, egy igazi futballnegyedben nőttél fel. Már kiskorodban is ismerted a Bayernt?

Természetesen. Már gyermekként is tudtam, hogy ez a világ egyik legjobb és legfontosabb klubja. Ha az Olympique a Bayern ellen játszott, az mindig egy ünnepnap volt számunkra. Nagyra tartják a klub filozófiáját Franciaországban. Aki nem ismeri a Bayernt, az nem nagyon van otthon a futball világában. Mindig világos volt, hogy az embernek oda kell figyelnie rájuk, a legnagyobb tiszteletet, sőt, részben félelmet kell érezni irántuk – az elmúlt évek fejlődése által még erősebbek lettek.

Karriered legnagyobb részében támadójátékos voltál: tizes vagy szélső. Csak két éve helyeztek a védelem jobboldalára. Mit kellett megtanulnod?

Egy ilyen átállásnál a mentális dolgok játszanak nagy szerepet. Csinálni kell és felismerni az új, megnyíló lehetőségeket. Kétféle változat van a repertoáromban, a széljátékot tudom támadólag és védekezőleg is értelmezni. Ha előrébb van rám szükség, ott is tudok játszani, Marseille-ben is ezt tettem. Manapság sokoldalúbb vagyok, mint korábban, a szerepek közötti váltás nem okoz problémát számomra.

Bayern Munich blocks Bouna Sarr's call-up to Les Bleus - Bavarian Football  Works

A profi labdarúgás felé vezető úton tettél visszalépéseket. 17 évesen a másodosztályú Metzhez igazoltál. Ott kiestetek, majd egymás utáni két évben feljutottatok az élvonalba – majd újra kiestetek. Mit tanultál meg ebben az időszakban?

Mindezek által megtanultam, hogy mindig a legjobb teljesítményt kell nyújtani. Minden szinten, mindegy milyen körülmények között. Az ember saját szintjéről van szó, nincs kifogás. A karrierem minden szakaszával tisztában voltam. Szerintem az, hogy most itt vagyok a Bayernnél is egy jutalom azért, amiért soha nem adtam fel. Ez egy olyan dolog, amire szükséged van ahhoz, hogy érdekessé válj olyan csapatok számára, mint az FC Bayern.



Szélsőként megfordultál a harmadik ligában is, a Marseille-ből jöttél az FC Bayernhez – ez Franck Ribéryre emlékeztető momentumok. Te is ezzel a gondolattal érkeztél?

Ha megnézzük a klubjainkat, nagyjából hasonló utat tettünk meg, ez igaz. Ribéry Metzben, Marseillben és a Bayernnél is játszott – csakúgy, mint én. Amikor támadóbb felfogású szélsőjátékos voltam, ő volt az abszolút példaképem. Soha nem fogok annyi címet szerezni, mint ő. Sokkal fiatalabbként érkezett, mint én – de nagy motiváció számomra, hogy a lehető legtöbb sikerét megismételhessem.

Marseille, Bouna Sarr : "J'aimerais jouer pour l'équipe de France, ce  serait un honneur d'être coaché par Didier Deschamps" | Goal.com

Azért is igazoltál Münchenbe, hogy végre bekerülj a válogatottba?

(nevet) Franciául van egy szó, ami erősebb a küzdésnél – talán így lehetne a legjobban átfordítani: Keményen megdolgozom a nagy cél érdekében. Remélem, hogy ez az átigazolás is a segítségemre lesz ebben, ugyanis minden edzés után erősebbnek érzem magam és a klub is nagy hangsúlyt fektet erre. Nyáron már nevezve voltam, de egy sérülés miatt nem lehetettem ott a válogatottnál. Nem fogom feladni és napról napra dolgozni fogok ezen.

Jövőre rendezik meg az Európa-bajnokságot. Franciaország a németek ellen játszik, méghozzá Münchenben. Ez az egész úgy hangzik, mintha feltétlenül ott kellene lenned…

Ez lenne a csúcs. Rajtam és a teljesítményemen múlik, hogy beajánljam magam Didier Deschampsnak. A Bayernhez való átigazolásom után természetesen ez lenne a következő nagy álmom, ami beteljesedhetne.

Sarr: A Bayern egy jutalom azért, amiért soha nem adtam fel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top