Interjúk és nyilatkozatok

Salihamidzic: Ez a csapat képes egy korszakot képviselni

A 44. életévét 2021 első napján betöltő Bayern-sportelnök a klubmagazinnak adott interjújának rövid kivonatát hoztuk el az fcb.de-ről.

Herr Salizamidzic, 2020-ban fel tudott egyáltalán lélegezni? Hogyan regenerálódott?

Március óta alig, de a társadalmunkban jelenleg szinte senki sem tud. A játékosok, edzők, fiziók és orvosok számára nagyon nagy volt a terhelés. Sok dologról másképp gondolkodunk, hálásnak kell lennünk, hogy egyáltalán űzhetjük a sportunkat. Pár családdal eltöltött nyugodt napnak elegendőnek kell lennie.

Hogyan változtatta meg a korona a kerettervezést?

Szerkezetileg teljesen normálisan tervezünk. Megfigyelünk, elemzünk, beszélünk pozíciókról, játékosokról. A koronától függetlenül az FC Bayernnek korán kell ötletelnie és nagyon kreatívan kell gondolkodnia.

Musiala, Arrey-Mbi, Richards hirtelen szereztek olyan tapasztalatot, amelyet egyébként valószínűleg nem kaptak volna meg ilyen gyorsan. A koronakrízis egy esély itt a fiatalok számára?

A Bayernnél nagyon fontos az utánpótlás, ennek semmi köze a koronához. Ha egy fiatal játékos elég tehetséges ahhoz, hogy a profiknál játsszon, akkor mindegy, hogy van-e korona vagy sem. Örömmel és magabiztosan figyeljük a játékosok fejlődését: ott van Jamal Musiala, Chris Richards, Bright, de Angelo Stiller is, valamint a még mindig fiatal Alphonso Davies, illetve a 18 éves Tanguy Nianzou. Valami elindult és mindent meg kell tennünk, hogy a fent nevezettek közül sokan érvényesüljenek a profiknál.

Sportelnökként az volt a célja, hogy öltönyben is megnyerje a Bajnokok Ligáját – ez két hónapja sikerült. Honnan merítik most a motivációt a maximális sikerekhez?

Ez a csapat képes egy korszakot képviselni. Az a feladatunk, hogy támogassuk őket és mindent megtegyünk azért, hogy látványos és eredményes futballt játszani.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top