Bundesliga

Flick: Jól zártuk az évet, jól is akarunk rajtolni – jót tett a csapatnak a szünetHansi Flick a Mainz elleni, vasárnapi bajnokit megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

A 2021-es célokról: Nem változtak, a lehető legnagyobb sikereket akarjuk elérni, de ehhez meg kell teremtenünk a feltételeket – az út a cél, amelyet a végén remélhetőleg megkoronázhatunk. Tudjuk, hogy minden téren nagy a konkurencia, ezért meccsről meccsre gondolkodunk és mindig a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani.

A szünetről: Ősszel láthattuk, hogy egy-két meccsen nem a képességeinkhez mérten játszottunk. A csapat most frissebbnek tűnik, jót tett ez a kis szünet. Az edzésen is nagyon magas az intenzitás.

A taktika és a fizikai állapot fontosságáról: Remélem, hogy jól felkészültünk és olyan jók leszünk, mint korábban. Edzőként örülnék, ha egy pár edzéssel több lenne és dolgozhatnánk bizonyos dolgokon – de elfogadjuk a helyzetet és megpróbáljuk belőle kihozni a legjobbat. Ez nem azt jelenti, hogy csak regenerálódunk és készülünk a meccsre, taktikai értelemben is fel szoktunk készülni – ezenfelül nagyon fontosnak tartom az egyéni edzésterveket. Erről rendszeresen konzultálunk az edzői stábbal, az orvosokkal, de a játékosokkal is.
A személyi helyzetről: Senkinek sem volt egyszerű a jelenlegi helyzetben új csapatba igazolnia – a taktikai edzések hiányoznak egy kicsit. Nianzou sérült, Coman is kidőlt, de ő a Gladbach ellen talán ismét a rendelkezésünkre állhat, Rocának is vannak kisebb izomproblémái ami miatt nem léphet pályára. Tiago Dantas esetében még várnunk kell, de lehetséges, hogy ott lesz a keretben.

A Mainzról: Nehéz előre megjósolni, hogy hogyan lépnek pályára – elemeztük őket, de nem tudjuk pontosan mit tervez Jan Siewert, akit a DFB-ből is ismerek. A jelenlegi helyzetben kiadhatsz olyan taktikát, amelyben nyomás alá helyezed az ellenfelet. Fel vagyunk fegyverkezve, magunkra koncentrálunk. Természetesen megvan bennünk a szükséges tisztelet, de arról fog szólni a meccs, hogy mi hogyan lépünk pályára.

Az újévről: Mindenki várja a rajtot – remekül zártuk 2020-at és átvettük a vezetést a tabellán. Rövid, de nagyon fontos volt a szünet, az elmúlt napokban nagyon jól sikerült az edzés, elégedett voltam a kvalitásunkkal. Optimistán tekintek az elkövetkezendő hetekre és a Mainz elleni meccsre. A csapat jó rajttal akar indítani, várjuk a ránk váró feladatokat. Ha bevetjuk a kvalitásainkat és összetartó csapatteljesítményt és mentalitást mutatunk fel, akkor sok minden lehetséges idén.

Tiago Dantasról: Mindig az adott játékoson múlik, hogy játszik-e vagy sem és milyen mértékben fejlődik. Nagyon jó és mély csapatunk van. Fontos, hogy az edzéseken bizonyítson, és a stábnak valamint a csapattársainak is megmutassa a kvalitásait.

Sanéról: Beszéltem vele a Leverkusen elleni meccs után, megértette, hogy miért cseréltem le. Mindig a csapat sikere a cél, mindenkinek alá kell rendelnie magát – ő is ez tette. Nagyon önkritikus, de a héten nagyon jól edzett és jó úton jár. Ha irányítása alá veszi a labdát, a gyorsaságával és a bal lábával nagyon magasak a kvalitásai. Mindig benne van egy olyan támadás, amely az ellenfél számára fájdalmat okozhat. Minden támogatást megkap tőlünk, de minél előbb megmutatja a benne rejlő képességeket, annál jobb lesz neki is.

Zirkzeeről: Arrey-Mbi-hez és Rocához hasonlóan egyéni edzést végzett. A záróedzésen előszeretettel játszunk 11 vs 11-ben, ekkor jobb, ha a srácok egyéni edzést végeznek. Holnap nem is lesz ott a keretben, mert a szünet előtt is hiányzott egy pár hetet. Fontos, hogy visszanyerje a fizikumát.

Flick: Jól zártuk az évet, jól is akarunk rajtolni – jót tett a csapatnak a szünet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top