Bundesliga

Kétgólos hátrányból gázoltuk el a Mainzot | Összefoglaló: FCB 5-2 M05



A 14. fordulóban a Mainz utazott az Allianz Arenába, hogy megnyerje a mérkőzés első félidejét, majd csúnyán elveszítse a másodikat. A bajor alakulat a szünet után rohanta le a mainziakat, így visszatért a tabella élére. Mutatjuk a gólokat!

Hansi Flick Kingsley Coman kiesése miatt a Gnabry, Sané duót játszatta a széleken. Hátul nem volt meglepetés, Davies mellett középen Alaba és Boateng játszott, a jobb szélen pedig Pavard. Az ellenfél kispadján ott volt Szalai Ádám, aki az utolsó három percben kapott szerepet.

Az első félidő eleje ugyan hozott helyzeteket, ám a játékrész utolsó 13 percében kapott két gólt a Bayern. Előbb az U21-es német válogatott támadója, Jonathan Burkardt talált be, miután Boatenget sikerült legyűrnie, majd egy szabadrúgás után a védő, Alexander Hack fejelte be a másodikat. A vendégek debütáló kapusa, az ugyancsak U21-es válogatott Finn Dahmen nagyszerűen védett az első negyvenöt perc során, ám a meccs java a szünet után jött.

Miután sorozatban nyolcadjára is a Bayern kapta az első (ebben az esetben a másodikat is) gólt, Hansi Flick a második félidőre beküldte Sülét és Goretzkát, ezzel pedig megváltozott a bajorok szerkezete is. Kimmich a jobb oldalra húzódott ki és öt perccel az újrakezdés után megszerezte a Bayern szépítő gólját. Újabb öt perc múlva Leroy Sané lőtt egy szép gólt, amivel már 2-2 állt az eredményjelzőn. A 65. percben úgy tűnt negyedóra alatt összehozza a fordítást a hazai csapat, ám Barreiro öngólját Davies lese miatt nem adta meg a játékezető.

Végülis nem tizenöt, hanem húsz perc kellett a feltámadáshoz: húsz perccel a vége előtt Niklas Süle fejelte be a győztesnek számító gólt, amelyet hét perccel később Robert Lewandowski toldott meg egy büntetővel, majd egy akciógóllal. A lengyelnek ez volt a 19. idei szezonban szerzett találata. Az asszisztot Müller adta, aki így már nyolcnál tart.

Végül ez lett az eredmény, a Bayern pedig visszatért a Bundesliga élére, két ponttal megelőzve a Lipcsét. A Bayern legközelebb január 8-án játszik, méghozzá a Borussia Mönchengladbach otthonában.

A mérkőzés találatai

Jonathan Burkardt – 0:1 (32′)

 

Alexander Hack – 0:2 (44′)

 

Joshua Kimmich – 1:2 (50′)

 

Leroy Sané – 2:2 (55′)

 

Niklas Süle – 3:2 (70′)

 

Robert Lewandowski – 4:2 (77′)

 

Robert Lewandowski – 5:2 (83′)

 

Kétgólos hátrányból gázoltuk el a Mainzot | Összefoglaló: FCB 5-2 M05
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top