Egyéb

Pavard a kritikák kereszttüzében – ebben teljesít gyengénA Bayern 24 éves francia védője remek teljesítménnyel segítette csapatát az előző szezonban, idén azonban gyengébb produkciót nyújt, ezért többen is kritizálják őt. Például az edzője.

A Mainz elleni meccs első félidejében is lehetőséget kapott Benji, de a Bayern 2-0-ás hátrányba került – szünetben lecserélte őt Hansi Flick és Kimmichet vezényelte a helyére. A meccs után szóvá is tette a problémáját az edző.

„A széleken, főleg a jobboldalon nem volt annyi szituációnk elől, amellyel elégedett voltam. A második félidőben Joshua megmutatta, hogyan kell értelmezni a jobbhátvéd posztot.”

Pavard teljesítményével annyira nem volt elégedett a mester, hogy pár meccs erejéig Niklas Sülét is kipróbálta jobbhátvédként. A BILD úgy tudja, hogy a klubon belül is csodálkoznak Pavard gyengébb formáján. A BILD elemezte, hogy miben gyengébb a francia világbajnok. Azonban ezen az ábrán is jól látszik, hogy miért volt elégedettebb Joshua játékával Flick.

▪  Tavaly 4 gólt szerzett és 5-öt készített elő, 12 beadása vezetett kapuralövéshez. Idén még egy gólhoz sem járult hozzá és csak két beadása okozott közvetett veszélyt az ellenfél számára.

▪ Tavaly a párharcainak 57,4, idén az 54,4 százalékát nyerte meg. Több rossz átadása is van: labdáinak 12,4 százaléka nem talál csapattársat, tavaly csak 8,6 százalékos volt ez az arány.

▪ A többi statisztikája is gyengébb: kevesebbet fut, kevesebbet sprintel, kevesebbet passzol, kevesebb a labdaérintése is.

A BILD szerint a lisszaboni turné előtt megsérült francia srác talán túl korán tért vissza a pályára – először még úgy tűnt, hogy egyáltalán nem játszhat, a nagy igyekezet után viszont az elődöntőben kapott nyolc percet – lehet, hogy lassabban kellett volna felépíteni őt, ugyanis a sérülése óta nem úgy játszik, mint azt megelőzően, és ezen az új szezon sem változtatott.

Ez a forma azonban ideiglenes, hiszen Pavard már bizonyította a képességeit – reméljük, hogy hamarosan ismét elégedettek lehetünk vele.

Pavard a kritikák kereszttüzében – ebben teljesít gyengén
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top