Bundesliga

Rangadóval folytatódik a szezon | Előzetes: BMG vs. FCB

A Bundesliga 15. fordulójában a Borussia Mönchengladbach látja vendégül a címvédő Bayern Münchent, mi pedig mutatjuk, mit kell tudni a találkozó előtt.

A tabella első hét helyezettje közül csak egyetlen csapat van, amely több gólt kapott a Bayernnél, a Borussia Mönchengladbach. A hetedik helyen álló Csikók 22 kapott gól mellett 25 lőttel rendelkeznek, míg a jelenlegi éllovas bajorok 21 bekapott találatra eddig ligaelső 44 hálórezgetéssel válaszoltak. Hansi Flick kinevezése óta a két csapat mérkőzése mindkét alkalommal izgalmasra sikerült, hiszen a 2019 decemberében lejátszott meccsen hátrányból nyert 2-1-re a ‘Gladbach, míg a június 13-i hazai találkozón Zirkzee és Goretzka góljvaival a Bayern nyert hasonló arányban.

Ami a kereteket illeti, a Borussia mindössze egy hiányzóval készül a derbire (Valentino Lazaro), míg a vendégcsapatnál Serge Gnabry és Tanguy Nianzou fog kimaradni. Előbbi az előző, Mainz elleni 5-2-es győzelem során sérült meg. Miután Hansi Flick sajtótájékoztatójában megerősítette, hogy Kingsley Coman visszatér a csapatba, a Bayern ismét legerősebb kezdőjével léphet pályára a Borussia-Parkban. A védelem összeállításában egészen biztosan várható változás, tekintve a már említett előző mérkőzést, amely során Flick két védőjét, Boatenget és Pavardot is lecserélte a 0-2-vel záródó első játékrész után.

A hazaiak nyolcgólos támadója, Lars Stindl és a középpálya játékmesterei, Jonas Hoffmann (5 gólpassz) és Florian Neuhaus (2 gól, 2 assziszt) is az ellenfél kezdőjébe várható, illetve a kapuk között is már egy jól ismert arc fog kezdeni, a Bayern ellen általában remekelő svájci, Yann Sommer. Hogy mire megy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutó Mönchengladbach a nagy támadópotenciállal és nem mellesleg egy Gerd Müller rekordját megdönteni készülő, 19 gólos csatárral rendelkező Bayern München ellen, azt a Sport 1-en láthatjátok 20:30-as meccskezdéssel.

On Matchday 15 of the 2020/21 Bundesliga season, FC Bayern travel to Borussia Mönchengladbach - the preview.

Nyilatkozatok

Hansi Flick: Azt várom a csapatomtól, hogy labda nélkül és labdával is egységes fellépést tanúsítsanak. Intenzitásra és dinamikára van szükségünk, kiegyensúlyozottan és magabiztosan kell pályára lépnünk. Marco Rose kiváló munkát végez az edzői stábjával, továbbfejlesztették a csapatot. A Bajnokok Ligájában aratott nagyágyúk elleni sikerek is lenyűgözőek. Bátran támadnak és az utolsó harmadban összeszokottan játszanak. Nagyon gyorsak és jól szűkítik le a területeket. Nagyon tetszik az a stílus, ahogyan játszanak.

Marco Rose, a Mönchengladbach edzője: A Bayern vezeti a bajnokságot és jó formában van, még akkor is, ha sok gólt kaptak be az elmúlt időszakban. Ismertek a magas védekezésükről, amellyel megalapozzák dominanciájukat a labdatartásban, viszont területeket szabadítanak fel, amelyekbe az ellenfél be tud törni. Muszáj precíznek lennünk és jók abban, hogyan használjuk fel ezeket a helyzeteket. Találnunk kell egy helyes hozzáállást ez ellen a csapat ellen. Jobb napjainkon képesek vagyunk ártani a Bayernnek és leküzdeni őket.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top