Bundesliga

Flick: Mindenki megpróbálta kihozni magából a legjobbat a fordításért



A Bayern 2-0-ás idegenbeli vezetés után 3-2-re kikapott Mönchengladbachban – íme a mérkőzést követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: A Gladbach nagyon hatékony volt, brutálisan kihaszálták a hibáinkat. Szerintem az első 30 percig nagyon jó futballt játszottunk és domináltuk a meccset. A labdavesztéseink döntötték el a találkozót. A védelemben voltak nem jó szituációink, amikor rossz döntéseket hoztunk. Ezt a vereséget a saját számlánkra kell írnunk. Jonas Hofmann kétszer a mélységből indulva futott be nagyon jól a védelem mögé. Az első gólnál David egy kicsit korábban lépett ki és elhagyta a védelmi vonalat, ahelyett, hogy visszább húzódott és mélyebben biztosított volna. De ezeket a döntéseket a másodperc töredéke alatt kell meghoznia az embernek.

A meccs tanulságáról: Nyilván bosszantó és nagyon csalódottak is vagyunk a vereség miatt, mert a Gladbach tulajdonképpen keveset próbálkozott. Jól szűkítették le a területeket és vártak a kontralehetőségeikre, ezt remekül csinálták. Egyszerűen nem sikerült 2-0-ás előnyből győzelemmel távozni. Ha az ember megnézi a játékunkat, látja, hogy hol vannak a problémáink. Egyszerűen javulnunk kell abban, hogy labda nélkül és a labdavesztéseknél jobban biztosítsunk hátul.

Túl gyengék voltak a cserelehetőségek? Nem, egyáltalán nem ez a helyzet. Egyszerűen a játéknak volt köszönhető. Mindenki, aki ott volt a pályán, megpróbálta kihozni magából a legjobbat a fordításért – ez volt a benyomásom. Ennek nincs köze a padon lévő kvalitásokhoz.

Thomas Müller: Az első harminc percig, az első bekapott gólig nyugodt játékfelépítéssel domináltuk és kontrolláltuk a játékot. Megpróbáltunk sok egyszerű rövid passzal játszani előre. A labdavesztéseknél azonban rendezetlenek voltunk és problémáink voltak, amikor  hosszú labdát kaptunk az ellenfél térfeléről. Labdákat veszítettünk, amikor támadtunk, így a védőknek sem volt ezt egyszerű levédekezni, ezt kegyetlenül ki is használták a gladbachiak. Sokkal több lehetőségük nekik sem volt, de a második félidőben mi is túl keveset próbálkoztunk.




Leon Goretzka: Fájdalmas egy 2-0-ás vezetés után így kiadni a kezünkből a meccset. Az első 30-35 perc volt a legjobb, amit hosszú idő után játszottunk. Irányítottunk, de kétszer is ott veszítettünk labdát, ahol nem szabadott volna és nem is reagáltunk jól erre. Hamar 2-2 lett az állás, a következő bekapott gól is egy hasonló szituációból jött létre. Háromszor hívtuk meg az ellenfelet, ők pedig ezt ki is használták. Az sem teszi egyszerűbbé az ember dolgát, ha az ellenfél csak a védekezésre koncentrál. A második félidőben volt egy kis pechünk. Egyéni hibák voltak, de a helyezkedésünk lehetett volna jobb, hogy a labdavesztések se legyenek ilyen pusztítóak. Túl sok gólt kapunk manapság.

Marco Rose, a Gladbach edzője: Büszke vagyok, de nagyon jól helyén tudjuk kezelni ezt a meccset. Folytatnunk kell tovább. Sok meccsünkön hiányzott a szerencsénk, ma megdolgoztunk érte. Összességében megérdemelt győzelem volt, a srácok nagyon jól csinálták. 2-0-ás hátrányban voltunk anélkül, hogy a Bayern szétfocizott volna minket. Szerencsétlen gólok voltak, de egyszer csak hátrányba kerültünk – addig kevésbé voltunk játékban, nem voltunk elég bátrak. A szépítés fontos volt, erőt adott nekünk. Aztán történt, ami történt.

Jonas Hofmann, a Gladbach támadója: Nagyon boldogok vagyunk, kemény küzdelem volt. A 2-0 után sokan nem hitték, hogy képesek vagyunk fordítani. Az első két gólunkat úgy szereztük, ahogy elképzeltük – a Bayern magasan védekezett, ezért a védelem mögé kellett kerülnünk. Nagyon jól kijátszottuk ezeket a helyzeteket. Eleinte nehezen ment a játék, de egyre jobban magunkra találtunk. Szuper, hogy a szünet után azonnal vezetést szereztünk, végül kemény küzdelmet folytattunk a védelemben. Ez hozzátartozik a dolgokhoz, főleg egy Bayern ellen.

Flick: Mindenki megpróbálta kihozni magából a legjobbat a fordításért
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top